Afganistan hükümeti ve Taliban arasında 14 yıldır devam eden savaşı sona erdirmek amacıyla başlayan görüşmelerin ikinci ayağının önümüzdeki hafta Çin'de yapılacağı bildirildi.
Afganistan ile Taliban arasında gerçekleştirilen barış görüşmeleri devam ediyor. Afganistan Yüksek Barış Konseyi Üyesi Muhammed İsmail Kasimyar, bugün yaptığı açıklamada devam eden görüşmeler kapsamında Kabil hükümeti ve Taliban arasındaki bir sonraki görüşmenin 30 Temmuz'da Çin'de yapılacağını söyledi. Görüşmeye kimlerin katılacağı ve ayrıntıların gelecek günlerde kesinlik kazanacağını kaydeden Kasimyar, Nisan ayında Taliban'ın şiddetini arttırdığı saldırıların sona ermesi için Kabil'in geçici olsa da ateşkes isteyebileceğini kaydetti.
Taliban'la yapılan gayrı resmi görüşmeler, Eşref Gani Ahmedzai'nin geçtiğimiz yıl cumhurbaşkanı olmasının ardından da devam etmişti. Barış görüşmelerinin ilki ise 7 Haziran'da Amerika ve Çin temsilcilerinin denetiminde İslamabad'da gerçekleşmişti. - KABİL
Son Dakika › Dünya › Afganistan ve Taliban'dan Barışa Doğru İkinci Adım - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?