Ahmedinejad Göz Yaşlarına Boğuldu - Son Dakika
Dünya

Ahmedinejad Göz Yaşlarına Boğuldu

Ahmedinejad Göz Yaşlarına Boğuldu

Sert konuşmalarıyla ünlü İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad bu kez kameralar önünde gözyaşlarına boğuldu.

05.02.2012 08:14  Güncelleme: 08:37

1979 Devrimi'nin yıldönümü törenleri kapsamında, İslam Devrimi'nin lideri Humeyni'nin mezarını ziyaret eden Ahmedinecad, gözyaşlarını tutamadı. Ahmedinecad'a Humeyni'nin torunu Hasan Humneyni eşlik etti. Humeyni'nin İran'a dönüşünün 23. yılında ordu değişik bir kutlama düzenlemiş, Humeyni'nin devasa boyutlardaki maketi başkent Tahran'daki havaalanının yakınlarına yerleştirilmişti.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İslam Devriminin Kurucusu Ayetullah Humeyni'nin ölüm yıldönümünde İranlı liderin türbesindeki törene katıldı. 1989'da hayatını kaybeden Hümeyni'nin torunlarının da katıldığı törende yeşil örtüye ellerini kapayarak dua eden Ahmedinejad'ın ağladığı görüldü.

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın "İsrail İran'ı baharda vuracak" sözlerinden bir gün sonra İran Devrim Muhafızları'nın ülkenin güneyinde kara tatbikatı başlattığı bildirildi. Ülkenin doğusunda geçen ay yapılan tatbikatlar zincirinin bir halkasını oluşturan tatbikatta, yeni mühimmat ve donanımların ilk kez kullanılacağı belirtildi.

Tatbikatın amacının, ordunun hazırlık gücünü artırmak ve tehditlere karşı koymak olduğu ifade edildi. Tatbikatta, düşmana ait bilgileri toplama ve her türlü ortamda operasyon yapabilme gibi yeteneklerin de geliştirilmesine çalışılacağı belirtildi. İran ayrıca, 'Zafer' adlı kısa menzilli kruz füzelerinin seri üretimine başlandığını duyurdu. Bu arada ABD ve müttefiki İsrail'in arasının İran'a müdahale zamanlaması nedeniyle açıldığı iddia ediliyor.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Dünya Ahmedinejad Göz Yaşlarına Boğuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement