Almanya Cumhurbaşkanı Gauck da Çifte Vatandaşlığa Destek Verdi - Son Dakika
Dünya

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck da Çifte Vatandaşlığa Destek Verdi

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck da Çifte Vatandaşlığa Destek Verdi

HIRİSTİYAN Birlik Partili (CDU/CSU) eyalet içişleri bakanları çifte vatandaşlığın kaldırılması ve burka yasağını içeren yeni güvenlik paketini perşembe günü kamuoyuna açıklayacak.

15.08.2016 09:27

HIRİSTİYAN Birlik Partili (CDU/CSU) eyalet içişleri bakanları çifte vatandaşlığın kaldırılması ve burka yasağını içeren yeni güvenlik paketini perşembe günü kamuoyuna açıklayacak. Bu iki talebi de kendi güvenlik paketine almayan Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere sert eleştirilere hedef oldu. Alman televizyon kanalı ZDF'nin 'Yaz Söyleşisi' programına konuk olan Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, çifte vatandaşlığın kaldırılmasına karşı çıkan de Maiziere'ye destek çıktı. "İçişleri Bakanı bu konuya gayet iyi açıklık getirdi. Burka yasağı ve çifte vatandaşlığın kaldırılması benimle olmaz dedi. Karar bence olumlu" dedi.

ALMANYA BATIYOR DEĞİL

Cumhurbaşkanı Gauck, Başbakan Merkel'in mültecilere kapıları açan politikasına da destek verdi. "Ben halkın önüne çıkıp, 'Bunu başaramayacağız' diyecek bir hükümet başkanı düşünemem" dedi. Gauck, Almanya batan bir gemi durumunda değil. Ağır bir kasırga içinde de değil. Bunlar sadece rüzgarlar" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Almanya Cumhurbaşkanı Gauck da Çifte Vatandaşlığa Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement