Almanya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı Coşkusu - Son Dakika
Dünya

Almanya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı Coşkusu

Almanya\'da 1 Mayıs İşçi Bayramı Coşkusu

HAMBURG öncülüğünde Hamburg'un Reeperbahn semtinde toplanan Alman ve Almanya'da yaşayan göçmen işçiler, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş Fischmarkt semtine kadar kortejler eşliğinde slogan atarak yürüdü.

01.05.2012 14:05

.

(FOTOĞRAFLI)

HAMBURG öncülüğünde Hamburg'un Reeperbahn semtinde toplanan Alman ve Almanya'da yaşayan göçmen işçiler, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş Fischmarkt semtine kadar kortejler eşliğinde slogan atarak yürüdü.

DGBve IG Metal Sendikalarının çağrısıyla düzenlenen yürüyüş ve mitinginde de bu yıl Almanya'nın sosyal-eşitsiz politikaları, Hartz IV politikası ve ırkçılık protesto edildi.

Mitingde, DGB Hamburg Başkanı Uwe Grund, Verdi Sendikası Hamburg Başkanı Wolfgang Rose'nin yanı sıra Sol Parti Hamburg eyalet milletvekilleri Mehmet Yıldız, Cansu Özdemir, Yeşiller Partisi Hamburg Milletvekili Filiz Demirel, Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Coşkun Coştur, Hamburg Türk Toplumu (TGH) Başkanı Hüseyin Yılmaz, Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği Başkanı Ali Ay'ın yanı sıra çok sayıda göçmen sivil topluım kuruluşları da yer aldı.

Sendika yetkilileri 6 Haziran'da Almanya'nın Hamburg kentinde Neonaziler tarafından "6 Haziran Almanya'nın Gelecek Günüdür' sloganıyla düzenlenecek mitingin mutlaka engellenmesi gerektiğini bildirerek, Almanya'nın çok çeşitliliği içinde barındıran bir ülke olduğunu ve faşizmin bu ülkede yer bulamayacağını söyledi.

Sol Parti Hamburg Eyalet Milletvekili Yıldız ise, Almanya'daki özelleştirme politikalarına en çok göçmen işçilerin maruz kaldığını ifade ederek, ırkçılığa karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Yıldız, "1 Mayıs İşçi Bayramı bütün işçilerin kutlu olsun. Böyle bir günde aynı zamanda ırkçılık da protesto edilmeli. Alman, göçmen ayrımı yapmaksızın hepimiz el ele vererek ırkçılığa karşı mücadelemizi yoğunlaştırmamız lazım. Bu saldırılara zemin hazırlayan, göçmenleri ayrımcılığa uğratan göç politikaları sorgulanmalı. Mölln, Solingen, Rostock ve Hoyerswerda saldırılarından sonra gösterilen kitlesel tepkinin bu kez gösterilmemesi hepimizi düşündürmeli ve harekete geçirmeli" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Almanya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement