Almanya'daki ırkçı saldırı sonrası ilk Cuma namazı: Halk önlemlerin yetersizliğinden şikayetçi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Almanya'daki ırkçı saldırı sonrası ilk Cuma namazı: Halk önlemlerin yetersizliğinden şikayetçi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Almanya\'daki ırkçı saldırı sonrası ilk Cuma namazı: Halk önlemlerin yetersizliğinden şikayetçi

Almanya'daki ırkçı saldırı sonrasında biraraya gelen binlerce kişi ölenleri anarak bu tür saldırlara karşı yetkililerin yeterince tedbir almamasına tepkilerini ortaya koydu.

Almanya'nın Hanau kentinde beşi Türk dokuz kişinin öldürüldüğü ırkçı saldırının ardından ilk Cuma namazı için yüzlerce kişi kentteki camilerde biraraya geldi. Bir camide de Türk ve Alman bayrakları yarıya indirildi.

İçişleri Bakanı Horst Seehofer, başkent Berlin'de basın mensuplarına açıklama yaparak ülke çapında güvenlik önlemlerini yoğunlaştırıldığını ve güvenlik güçlerinin özellikle cami ve diğer ibadet yerlerinin yanı sıra tren istasyonları, havaalanları ve sınır kapılarında devriyelerin arttırıldığını kaydetti.

Kaynak: Euronews.com