Almanya'daki Seçimlerde 60'dan Fazla Türk Yarışıyor - Son Dakika
Dünya

Almanya'daki Seçimlerde 60'dan Fazla Türk Yarışıyor

Almanya\'daki Seçimlerde 60\'dan Fazla Türk Yarışıyor

Yüzde 5 barajını geçebilecek partilerin aday gösterdiği isimlerden 7'sinin Federal Meclis'e girmesine kesin gözüyle bakılıyor Almanya'da bugün yapılan genel seçimlerde 60'ın üzerinde Türkiye kökenli aday yarışıyor.

22.09.2013 10:19

Yüzde 5 barajını geçebilecek partilerin aday gösterdiği isimlerden 7'sinin Federal Meclis'e girmesine kesin gözüyle bakılıyor Almanya'da bugün yapılan genel seçimlerde 60'ın üzerinde Türkiye kökenli aday yarışıyor. Yüzde 5 barajını geçebilecek partilerin aday gösterdiği isimlerden 7'sinin Federal Meclis'e girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

61.8 milyon seçmenin oy kullanacağı seçimlerde Türkiye kökenli seçmenlerin sayısı ise 700 bin'den fazla.

Deutsche Welle'ye göre, seçimlere katılan 34 parti, toplam 4 bin 451 milletvekili adayı gösterdi. Bu adaylardan yaklaşık 100'ü göçmen kökenli. Göçmen kökenli adaylar arasında ise en büyük kesimi, 60'tan fazla aday ile Türkiye kökenliler oluşturuyor. Seçim barajını aşması muhtemel 5 partiden ise 30'dan fazla aday Türkiye kökenli.

-EN FAZLA ADAY YEŞİLLER VE SOL PARTİ'DE-

Habere göre en fazla Türkiye kökenli adayı olan partiler, 11 aday ile Yeşiller/Birlik 90 ve Sol Parti. Bu partileri 10 adayla Sosyal Demokrat Parti (SPD) izliyor. İktidarda bulunan Hrıstiyan Demokrat Parti'nin (CDU) 2, Hür Demokrat Parti'nin (FDP) ise 1 Türkiye kökenli adayı var.

Yönetimini ve adayların çoğunu Türklerin oluşturduğu Yenilik ve Adalet için Birlik Partisi de (BIG) 4 ayrı eyaletten 6 doğrudan adayla seçimlerde yer alacak.

-YÜZDE 5'LİK BARAJI AŞMASI BEKLENEN 5 PARTİNİN ADAYLARI-

Bu arada, yüzde 5'lik seçim barajını aşması beklenen 5 partinin eyaletlerdeki Türkiye kökenli adayları ise şöyle:

Kuzey Ren Vestfalya: Gülistan Yüksel ve Mahmut Özdemir (SPD), Cemile Yusuf (CDU), Eyüp Odabaşı (Yeşiller), Sevim Dağdelen ve Ayten Kaplan (Sol Parti)

Bavyera: Abuzer Erdoğan (SPD), Ekin Deligöz, Gülseren Demirel (Yeşiller), İbrahim Veziroğlu, Oğuz Lüle (Sol parti)

Berlin: Cansel Kızıltepe, Ülker Radziwill (SPD), Korkmaz Özman (CDU), Özcan Mutlu, Müjgan Perçin (Yeşiller), Azize Tank ve Hakan Taş (Sol parti)

Bremen: Sülmez Doğan(Yeşiller)

Hamburg: Aydan Özoğuz, Metin Hakverdi, (SPD), Mustafa Akpolat (Sol parti)

Hessen: Tuna Fırat (SPD)

Rheinland Pfalz: Zorlu Ünal (Sol parti)

Schleswig Holstein: Ali Demircan (Yeşiller), Ayşe Fehimli ve Meryem Tıraş Deniz(Sol parti)

Aşağı Saksonya: Serkan Tören (FDP) ve Behiye Uca (Sol Parti)

Baden Württemberg: Macit Karaahmetoğlu ve Ergün Can (SPD), Cem Özdemir, Danyal Beyaz, Mehmet Kılıç, Neşe Erikli (Yeşiller)

-FEDERAL MECLİSE GİRMESİ MUHTEMEL İSİMLER-

Kamuoyu yoklamalarına göre seçilmeleri olası görünen adaylar; SPD'den Aydan Özoğuz, Ülker Radziwill ve Metin Hakverdi, Yesiller'den Cem Özdemir, Ekin Deligöz ve Özcan Mutlu, Sol Parti'den Sevim Dağdelen, CDU'dan ise Cemile Yusuf. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Almanya'daki Seçimlerde 60'dan Fazla Türk Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement