Almanya'dan Türk Güzele Vize Engeli - Son Dakika
Dünya

Almanya'dan Türk Güzele Vize Engeli

Almanya\'dan Türk Güzele Vize Engeli

Top Model Of The World Yarışmasında Türkiye'yi Temsil Etmesi Beklenen Sezgi Melek Tüzel, Almanya Vizesi Alamadı.

15.03.2011 20:59

- ALMANYA'DAKİ 'TOP MODEL' YARIŞMASINDA TÜRK GÜZELE VİZE ENGELİ

Top Model of The World yarışmasında Türkiye'yi temsil etmesi beklenen Sezgi Melek Tüzel, Almanya vizesi alamadığı için yarışmada Türkiye temsil edilemeyecek.

Almanya'nın Useda adasında 16 Mart'ta düzenlenecek Top Model of The World yarışmasında Türkiye'yi temsil etmesi beklenen Sezgi Melek Tüzel, Almanya vizesi alamadığı için yarışmada Türkiye temsil edilmeyecek. Afrika'dan Asya'ya, Amerika'dan Avrupa'ya kadar dünyanın çeşitli ülkelerinden 40 top model adayının katılacağı yarışma için vize başvurusu reddedilen Tüzel, menajerleri aracılığıyla yaptığı açıklamada yarışmaya katılmayacağını bildirdi. Yarışmanın organizatörleri ise durumu skandal olarak nitelendirerek, Afrika ülkelerinden gelen yarışmacılar dahi vize sorunu yaşamazken Türk yarışmacının gelememesini üzüntüyle karşıladıklarını söylediler.

ÇİNLİYE VAR TÜRKE YOK

Yarışma organizasyonunun Türk yetkilisi Veli Harmanda, "Türk ve Çin top model adayının vizesinde sorun yaşadığımız için yarışma organizasyonu olarak girişimlerde bulunduk. Çinli adayın vize işlemi tamamlandı ve geçte olsa aramıza katıldı ancak Türk aday vize alamadı. Bu olayın ardından Türk aday yarışmadan çekildiğini açıkladı. Yarışmaya çok kısa süre kaldığı, tüm tanıtımlar yapıldığı ve broşürler hazırlandığı için başka bir Türk kızını son anda yarışmaya dahil etmemiz imkansız hale geldi. Organizasyon olarak elimizden geleni yaptığımız halde Tüzel Almanya'ya gelemedi dolayısıyla Türkiye yarışmada temsil edilmeyecek. Bu duruma Alman yetkililer de çok şaşırdı ve büyük üzüntü yaşıyoruz" dedi.

YARIŞMA TÜRKİYE'SİZ YAPILACAK

Büyük hayal kırıklığına uğradıklarını belirten yarışmanın organizatörü Detlef Tursies ise "Sezgi Melek Tüzel'in menajerine yazı yazdığımız halde son yaşanan olaylar yüzünden daha fazla uğraşmak istemediler ve yarışmadan çekildiklerini açıkladılar. Bu durum bizi çok üzdü. Yarışma Maalesef Türkiyesiz yapılacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Almanya'dan Türk Güzele Vize Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement