AP'de AB Dönem Başkanı'na Protesto - Son Dakika
Dünya

AP'de AB Dönem Başkanı'na Protesto

AP\'de AB Dönem Başkanı\'na Protesto

Avrupa Birliği'nin dönem başkanlığını üstlenen Macaristan Başbakanı Orban'ın, Konuşması Sırasında, Parlamenterler, Macaristan'ın Yeni Basın Yasasını Protesto Etti.

20.01.2011 01:21

Avrupa Birliği'nin dönem başkanlığını üstlenen Macaristan Başbakanı Orban'ın, Avrupa Parlamentosu'ndaki konuşması sırasında, Parlamenterler, Macaristan'ın yeni basın yasasını protesto etti.

AB dönem başkanlığını yeni üstlenen Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşma sırasında protestolarla karşılaştı. Yeşiller Partisi'nden bazı parlamenterler Orban'ın konuşması sırasında ağızlarını siyah bantlarla kapattı. Orban sözlere tepki gösterirken AB Dönem Başkanlığı görevi ile Macaristan'ın iç politik sorunlarının birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

AB'nin dönem başkanlığını üstlenen Macaristan'ın Başbakanı Viktor Orban'ın, Avrupa Parlamentosu'ndaki konuşmasında basın özgürlüğünü kısıtlayan yeni yasaya göndermede bulunmak üzere Avrupa Parlamentosu salonuna 'sansür" yazılı pankartlar taşındı. Bazı parlamenterler ağızlarını bantlarken, sıralara sansür yazılı çıkartma yapıştırdı.

Avrupa Parlamentosu'ndaki sosyalist grubun başkanı Martin Schulz, 'Macaristan Parlamentosu'ndaki 3'te 2'lik çoğunluğunuzla medya konseyi'ne sadece partinizin, hükümetinizin ya da sizlerle yakın üyelerin dahil olmasını sağladınız" diyerek, bunun tek taraflı olarak biçimlendirilmiş bir medya konseyinin, yayınları kontrol etmesi anlamına geldiğini vurguladı. Avrupa Parlamentosu'ndaki Yeşiller Grubu'nun Başkanı Daniel Cohn-Bendit de bu noktada tüm Avrupa'nın inandırıcılığının krize girdiği görüşünü savundu.

Ancak AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, her Birlik üyesinin olduğu gibi Macaristan'ın da tüm AB ülkelerinin ve kurumlarının onayına ihtiyacı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya AP'de AB Dönem Başkanı'na Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement