Artık erkekler de doğum kontrol hapı kullanabilecek! Farelerde yüzde 99 etki verdi - Son Dakika
Dünya

Artık erkekler de doğum kontrol hapı kullanabilecek! Farelerde yüzde 99 etki verdi

ABD'de bilim insanları tarafından üzerinde çalışılan araştırmada, erkekler için doğum kontrol hapı geliştirildi. Fareler üzerinde yapılan deneyde etkinin yüzde 99 olduğu saptandı. İlacın ilerleyen dönemlerde insanlar üzerinde denenmesi bekleniyor.

24.03.2022 18:06  Güncelleme: 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Minnesota Üniversitesi'nden bilim insanları, Amerikan Kimya Derneği'nin (ACS) dünkü bahar toplantısında erkekler için geliştirdikleri hormon içermeyen doğum kontrol hapının fare deneyi sonuçlarını açıkladı. Farelerde yüzde 99 etkili olduğunu belirten bilim insanları, bu yılın sonunda insanlı klinik deneye başlayacaklarını belirtti.

Bilimsel çalışmada yüzde 99 etki verdi! Erkekler için doğum kontrol hapı yolda

SPERM SAYISINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALTTI

Bilimsel çalışmada; erkek farelere 4 hafta boyunca ağızdan verildiğinde hapı oluşturan doğum kontrol bileşiği, sperm sayısını önemli ölçüde azalttığı belirtilerek gözlemlenebilir herhangi bir yan etkiye rastlanmadığı ifade edildi. Fareler, bileşiği almayı bıraktıktan 4-6 hafta sonra tekrar normale döndüğü vurgulandı.

Artık erkekler de doğum kontrol hapı kullanabilecek! Farelerde yüzde 99 etki verdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Artık erkekler de doğum kontrol hapı kullanabilecek! Farelerde yüzde 99 etki verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ilhan kızılyılan: Nihayet erkekler artık "hamile kaldım senden " şantajlarından kurtulacak. 9 7 Yanıtla Önemlimi Önemli: O pisliği yapmazsan o şantaja maruz kalmazsın. Hiçbir ilaca gerek yok. 15 3

Advertisement