Ataoğlu, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" Mesajı Yayınladı - Son Dakika
Dünya

Ataoğlu, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" Mesajı Yayınladı

Ataoğlu, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" Mesajı Yayınladı

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla mesaj yayınladı.

02.05.2017 16:10

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla mesaj yayınladı. Ataoğlu, basın özgürlüğünün, ülkelerin demokrasilerinin devamının sağlanmasında ve daha güçlü hale getirilmesinde son derece önemli olduğunu kaydetti.

Ataoğlu mesajında, "Dünya genelinde kutlanan 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nün ülkemizde de kutlanmasından onur duyuyorum. Günümüzün en zor ve özveri gerektiren mesleklerinden birini yerine getiren Kıbrıs Türk Medyası mensuplarının 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyorum. Basın özgürlüğü, ülkelerin demokrasilerinin devamının sağlanmasında ve daha güçlü hale getirilmesinde son derece önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

"Basın gerçekleri gözler önüne seriyor"

Basının, geçmiş yıllara kıyasla daha özgür ve çok sesli hale geldiğine işaret eden Ataoğlu mesajına şöyle devam etti:

"Basının gerçekleri gözler önüne serme, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama görevini yerine getirirken düşüncelerin serbest ve tarafsız şekilde ifade etmesi, olaylara taraf bütün birey ve kesimlere eşit mesafede olması, aynı fırsatı vermesi gerekmektedir. Basın etiği ve tarafsızlığı da bunu gerektirmektedir. Basın özgürdür ve her zaman özgür olmalıdır."

Ataoğlu mesajının sonunda, "Çok zorlu şartlarda kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak adına büyük bir özveriyle sorumluluklarını yerine getiren Kıbrıs Türk medyasının ve bütün basın çalışanlarının 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutlar, başarılarla dolu bir meslek hayatı dilerim" dedi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ataoğlu, '3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü' Mesajı Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement