Azerbaycan'dan Ermenistan'a darbe: 230 tank, 38 hava savunma cihazı yok edildi - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan'dan Ermenistan'a darbe: 230 tank, 38 hava savunma cihazı yok edildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, imha edilmiş askeri teçhizat listesi yayınladı. Saldırının başladığı ilk günden bugüne kadar, Ermenistan'a ait 230 tank ve diğer zırhlı araçlar, 38 hava savunma cihazı ve bir adet S-300 uçaksavar füzesi sistemi yok edildi.

03.10.2020 07:09  Güncelleme: 08:29

Ermenistan'ın 27 Eylül tarihinde sivil halka yönelik yaptığı saldırıya yanıt veren Azerbaycan, Ermenilere ağır darbe yaşattı. Azerbaycan'ın savunmaya geçmesiyle birlikte başlayan çatışmalar sonucu, Ermenistan askerleri bazı bölgelerden çekilmek zorunda kaldı. Yaşanan gelişmenin ardından Ermenistan ateşkes çağrısı yaparken, bu çağrı yanıtsız kaldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalarda, yeni üsler kurularak Ermenistan ordusuna ait çok sayıda askeri teçhizatın imha edildiği bildirildi. Bakanlık, 27 Eylül'den 2 Ekim'e kadar Ermenistan'a ait; 230 tank ve diğer zırhlı araçları, 250 topçu parçası, roketatar, havan, 38 hava savunma cihazı, 10 komuta-kontrol ve komuta gözlem noktası, 7 mühimmat deposu, 130'dan fazla araç ve bir adet S-300 uçaksavar füzesi sisteminin yer aldığını belirtti.

Azerbaycan\'dan Ermenistan\'a darbe: 230 tank, 38 hava savunma cihazı yok edildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Azerbaycan'dan Ermenistan'a darbe: 230 tank, 38 hava savunma cihazı yok edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • RAMBO KENAN: VUR AZARBAYCAN VUR ARKANDAYIZ 5 0 Yanıtla
  • :): ohh ohh suyundan da koy. 3 0 Yanıtla
  • ne: aslanlar gibi vur.eline fırsat geçmişken görsünler TÜRK.ÜN GÜCÜNÜ. 3 0 Yanıtla
  • müslüman gibi davranalım lütfen: tek bayrak iki millet rumuzlu vatandaş, keşke aynı şeyi ÇİNİN MÜSLÜMAN UYGUR KARDEŞLERİMİZE YAPTIĞI ZULÜMDE DE GÖSTERSEYDİNİZ O ZAMAN SAMİMİYETİNİZE İNANIRDIM.bizim devletin ÇİNE verdiği değerden menfaatten olmasın.riyakar olmayalım lütfen. 0 0 Yanıtla
  • tek bayrak iki millet: helal olsun azeri gardaşlarımıza...bu dünyada müslüman ve türk e düşman olanlara zulüm edenlere cehennemi yaşatalım... 0 0 Yanıtla

Advertisement