Bakan Davutoğlu: Irak'taki Türkmenlerin İhtiyaçları İçin Afad Hazırlık Başlattı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bakan Davutoğlu: Irak'taki Türkmenlerin İhtiyaçları İçin Afad Hazırlık Başlattı

16.06.2014 19:59

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Telafer-Sincar arasındaki 100 bini aşkın soydaşımızın barınma, gıda ve tıbbi ihtiyaçları için AFAD gereken hazırlıkları derhal başlattı" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Telafer-Sincar arasındaki 100 bini aşkın soydaşımızın barınma, gıda ve tıbbi ihtiyaçları için AFAD gereken hazırlıkları derhal başlattı" açıklamasında bulundu.

Bakan Davutoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Irak'ın Telafer kentinde yaşanan çatışmalar nedeniyle Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi ile görüştüğünü kaydetti. Davutoğlu, Salihi ile Telafer başta olmak üzere Kerkük ve Irak'taki son durumu değerlendirdiklerini ifade etti. Davutoğlu, Telafer'deki çatışmalar sebebiyle kenti terk etmek zorunda kalan Türkmenlerle yakından ilgilendiklerini belirterek, "Telafer-Sincar arasındaki 100 bini aşkın soydaşımızın barınma, gıda ve tıbbi ihtiyaçları için AFAD gereken hazırlıkları derhal başlattı. Ülkemiz Irak'taki soydaşlarımızın ve tüm Iraklı kardeşlerimizin bekası için elinden gelen tüm çabayı göstermeye devam edecektir" açıklamasında bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Bakan Davutoğlu: Irak'taki Türkmenlerin İhtiyaçları İçin Afad Hazırlık Başlattı - Son Dakika


Advertisement