Bankamatikte para kalmayınca müşteriler soyunarak bankayı protesto etti - Son Dakika
Dünya

Bankamatikte para kalmayınca müşteriler soyunarak bankayı protesto etti

Yeni banknotların kullanılmaya başlandığı Nijerya'da vatandaşlar büyük sıkıntı yaşıyor. Ülkenin önce gelen bankalarından birinde bankamatikten para çekemeyen vatandaşlar durumu soyunarak protesto etti.

04.02.2023 15:42  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijerya'da hükümet mevcut banknotları kaldırıp yeni banknotlara geçilmesi kararı aldı. Ancak bu geçiş sürecinde bankalarda para kalmadı.

SOYUNARAK PROTESTO ETTİLER

ATM'lerden para çekemeyen ve bankalardan da istedikleri miktarda para alamayan bazı Nijeryalılar ise durumu ilginç bir şekilde protesto etti. Ülkenin bazı bölgelerinde vatandaşlar, ATM'lerin önünde soyundu. Twitter'da paylaşılan videoda ise hesabında 520,000 Nijerya Nairası olan bir kişi, parasının tamamını çekmek istedi. Banka görevlileri nakit sıkıntısından dolayı kendisine 20,000 Nijerya Nairası'ndan fazla veremeyeceklerini söyleyince müşteri elbiselerini tamamen çıkararak durumu protesto etti.

NE OLMUŞTU?

Hükümet, banknotları 'daha güvenli' olacağını öne sürerek yeni tasarımlarla değiştirme kararı almıştı. Ancak değişim söz verilen tarihte yapılamadı. Bu nedenle bankalar müşterilerine talep ettikleri paraları veremiyor.

Bankamatikte para kalmayınca müşteriler soyunarak bankayı protesto etti

Son Dakika Dünya Bankamatikte para kalmayınca müşteriler soyunarak bankayı protesto etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement