Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC'de Bir Dizi Açılışa Katıldı - Son Dakika
Dünya

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC'de Bir Dizi Açılışa Katıldı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC\'de Bir Dizi Açılışa Katıldı

Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC'de bir dizi açılışa katıldı.

18.02.2013 21:42

Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC'de bir dizi açılışa katıldı.

KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nin bugün düzenlenen törenle açıldı. Törene, Atalay ile birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay burada yaptığı konuşmasında, böylesi güzel bir eğitim-sanat merkezinin açılışında olmaktan bahtiyarlık duyduğunu söyledi. Atalay, çok görkemli bir yapıya sahip, yeterince oto park alanı bulunan, değişik büyüklüklerde salonlara sahip, çok özel bir yer olan merkezin inşasına katkı koyan herkese teşekkür etti.

Merkezin kültür, sanat ve eğitim merkezi Gazimağusa'ya büyük katkı sağlayacağını kaydeden Atalay, şehir hayatını aksatmadan, tenha bir yerde kongre toplantıları yapılacağını belirtti. Atalay, merkezin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın adını taşımasının Türklük için ayrı bir önem taşıdığını kaydetti.

DAÜ'nün sadece KKTC ve Türkiye'de değil, dünyada önemli bir yere sahip, büyük, çeşitli şekillerde kendini ispatlamış en yüksek, en saygın üniversite olduğunu söyleyen Atalay, "DAÜ'nün tarihi bu övgüyü hak ediyor. AB normlarında bilim üreten uluslararası akreditasyon vizyonuyla hareket edebilen bir üniversite" dedi.

KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi 10 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan tesisin 900 ve 300 kişilik çok amaçlı kullanılmaya elverişli 2 tiyatro salonu, 6 konferans salonu, kapalı-açık servis alanları, müze salonları, sanat atölyeleri ve eğitim odaları bulunuyor.

Atalay, DAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nin açılış töreninin ardından Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Veterinerlik Fakültesi Eğitim ve Hayvan Hastanesi için düzenlenen temel atma törenine katıldı.

Törene, Beşir Atalay'ın yanı sıra Kıbrıs'ın Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Başbakan İrsen Küçük, Maliye Bakanı Ersin Tatar, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, YDÜ Mütevelli Heyet Başkanı Yar. Doç. Dr. İrfan Günsel, YDÜ Rektörü Ümit Hassan ve çok sayıda akademisyen katılım gösterdi.

Atalay yaptığı konuşmada, fakültenin 'hayırlı' olması temennisinde bulundu.

Temel atma işleminin ardından tören sonlandırıldı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC'de Bir Dizi Açılışa Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement