Beyaz Saray'dan John Bolton'ın yeni kitabına engelleme; gizli bilgileri ifşa ediyor - Son Dakika
Dünya

Beyaz Saray'dan John Bolton'ın yeni kitabına engelleme; gizli bilgileri ifşa ediyor

Beyaz Saray\'dan John Bolton\'ın yeni kitabına engelleme; gizli bilgileri ifşa ediyor

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın avukatına gönderdiği mektupta, Bolton'ın yakında piyasaya çıkacak kitabının "önemli gizli bilgiler" içerdiğini ve bu bilgiler silinmedikçe kitabın yayımlanamayacağını belirti

30.01.2020 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri'nde Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın avukatına gönderdiği mektupta, Bolton'ın yakında piyasaya çıkacak kitabının "önemli gizli bilgiler" içerdiğini ve bu bilgiler silinmedikçe kitabın yayımlanamayacağını belirtti

Cumhuriyetçi Parti'nin şahin isimlerinden John Bolton'ın yazdığı ve mart ayında yayımlamayı planladığı kitap tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Beyaz Saray'dan John Bolton'ın yeni kitabına engelleme; gizli bilgileri ifşa ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Prens William ve Kate Middleton, Prenses'in İyileşme Süreci İçin Gizli Bir Eve Taşınıyor
    12:08 Prens William ve Kate Middleton, Prenses'in İyileşme Süreci İçin Gizli Bir Eve Taşınıyor

    Prens William ve Kate Middleton, Prenses'in iyileşme sürecini desteklemek amacıyla Windsor'daki Adelaide Cottage'a bitişik bir evde genişleme ve tadilat planları yapıyor. Ailenin bu evi genişletmeyi düşündüğü, ancak bu kararın zorluklar içerdiği belirtildi. İçeriden bir kaynak, evin şu an yaşanabilir durumda olmadığını ve kapsamlı tadilat çalışmalarına ihtiyaç olduğunu söyledi. Galler ailesi, evin yenilenmesi için masrafları kendilerinin karşılamayı düşünüyor.

  • Google, İsrail ile yapılan 1.2 milyar dolarlık anlaşmayı protesto eden 28 çalışanını işten çıkardı
    11:45 Google, İsrail ile yapılan 1.2 milyar dolarlık anlaşmayı protesto eden 28 çalışanını işten çıkardı

    Google, İsrail ile 1,2 milyar dolarlık anlaşmaya karşı düzenlenen oturma eylemine katıldıkları için 28 çalışanını işten çıkardı. Protestocular, Google'ın İsrail ordusu için hizmet verdiği 'Project Nimbus' adlı projeden çekilmesini talep etti.

  • Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi
    11:07 Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi

    Körfez ülkelerinde yaşanan aşırı yağışlar, Dubai Uluslararası Havaalanı'ndaki hava trafiğinde aksamalara neden oldu. Havalimanı yetkilileri, zorlu koşullar nedeniyle uçuşu olan yolculara gelmemeleri çağrısında bulundu. Ülkede yaşanan su baskınları ve sellerde bir kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Umman'da en şiddetli yağışın yaşandığı son 75 yılda en az 19 kişi hayatını kaybetti. Dubai Havaalanı'na iniş ve kalkış dahil 300 uçuş iptal edildi ve yüzlerce uçuş ertelendi. Dubai'de evler sular altında kaldı, alışveriş merkezleri zarar gördü. Bilim insanları, bölgedeki aşırı yağışların iklim değişikliğiyle bağlantılı olduğunu belirtiyor.

  • Gaziantep'te İslahiye'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı
    10:58 Gaziantep'te İslahiye'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele kapsamında İslahiye ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda, izinsiz kazı yaptığı tespit edilen 3 şahsı suçüstü yakaladı. Yakalanan şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Kuzey Kore virüsler, bakteriler ve hastalık yaymak için 'zehirli kalem' silahları üretiyor
    10:56 Kuzey Kore virüsler, bakteriler ve hastalık yaymak için 'zehirli kalem' silahları üretiyor

    ABD istihbaratı, Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un'un biyolojik savaş programı kapsamında ölümcül virüsler ve bakteriler ürettiğini iddia etti. ABD, Kim Jong-un'un silah cephaneliğine küçük çiçek ve şarbon gibi ölümcül hastalıklar yayabilen mikrop spreyleri ve zehir kalemler eklediğini öne sürdü. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan uzmanlar, bu biyolojik silahların nükleer silahlardan daha tehlikeli olabileceğini belirtiyor.

  • Yakılan Afgan madencinin böbreğine ne oldu? Korkunç şüphe otopside ortaya çıktı
    10:34 Yakılan Afgan madencinin böbreğine ne oldu? Korkunç şüphe otopside ortaya çıktı

    Zonguldak'ta kaçak maden ocağında çalışırken yanmış halde cesedi bulunan Afganistan uyruklu Vezir Mohammed Nourtani'nin otopsi raporunda, mide, sol böbrek, pankreas ve bağırsaklarının tespit edilemediği belirtildi. Nourtani'nin eşi, bir telefon konuşmasında eşine böbreğine karşılık 20 bin dolar teklif edildiğini söylerken ailenin avukatı ise "Bu böbrek ne oldu, nerede? Bu böbrek bulunmadan bir şekilde merdiven altında mı nakli yapıldı, kime yapıldı?" diye sordu.

  • Mersin'de 188 sikke ve 9 obje ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı
    10:14 Mersin'de 188 sikke ve 9 obje ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin'de Yenişehir ve Çamlıyayla ilçelerinde tarihi eser satmak için müşteri arayan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin üst aramasında ve ikametlerinde 188 sikke ile 9 obje ele geçirildi. Eserler, incelenmek üzere Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Myanmar Devlet İdare Konseyi, Yeni Yıl affıyla 3.000'den fazla mahkumu serbest bıraktı
    09:47 Myanmar Devlet İdare Konseyi, Yeni Yıl affıyla 3.000'den fazla mahkumu serbest bıraktı

    Myanmar Devlet İdare Konseyi, geleneksel Myanmar Yeni Yılı'nın ilk günü olan Çarşamba günü 3.000'den fazla mahkumu affetti. Affın insani kaygılara hitap ederken aynı zamanda Myanmar'ın geleneksel Yeni Yıl Günü'nü kutlamak, halka neşe getirmek ve ilgili ülkelerle olumlu ilişkiler geliştirmek amacıyla çıkarıldığı belirtildi. Konsey ayrıca bazı mahkumların cezalarını altıda bir oranında indirdi.

  • Myanmar Cuntası, Aung San Suu Kyi'yi Ev Hapsine Aldı
    09:45 Myanmar Cuntası, Aung San Suu Kyi'yi Ev Hapsine Aldı

    Myanmar'da askeri cunta, ülkenin devrik lideri Aung San Suu Kyi'nin cezaevinden çıkarılarak ev hapsine alındığını açıkladı. Cunta sözcüsü, önlemin aşırı sıcak nedeniyle alındığını belirtirken, Suu Kyi'nin nereye götürüldüğü hakkında bilgi vermedi. Suu Kyi daha önce de 15 yıl boyunca ev hapsinde tutulmuştu. Myanmar'da yapılan askeri darbenin ardından Suu Kyi ve pek çok yetkili tutuklanmıştı.


Advertisement