Bomba Yüklü Aracın Füze ile Vurulduğu Görüntüler Ortaya Çıktı - Son Dakika
Dünya

Bomba Yüklü Aracın Füze ile Vurulduğu Görüntüler Ortaya Çıktı

France24 muhabiri, şubat ayında Suriye'nin Shadadi kasabasında belgesel çekimleri sırasında üzerlerine gelen bomba yüklü aracın imha edilmesini anbean kaydetti.

27.04.2016 09:19  Güncelleme: 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batılı koalisyon güçlerine bağlı özel kuvvetlerle, Suriye Demokratik Güçlerine (SDF) bağlı Arap ve Kürt militanların üzerine gelen bomba yüklü aracın imha edildiği anın görüntüleri ortaya çıktı.

ZIRHLA KAPLANMIŞ BOMBA YÜKLÜ ARAÇ KADRAJA GİRDİ

France24 kanalı muhabirinin şubat ayı içinde Suriye'nin Shadadi bölgesinde çektiği görüntülerde, amatörce zırh giydirilmiş bir aracın çölde ilerlediği görülüyor. France24 muhabiri; "Bu görünüşte normal bir kamyonete benzese de aslında içi bomba yüklü bir araç ve kullanan da bir intihar bombacısı" sözleri kayda yansıyor.


"İNTİHAR BOMBACISI SON SÜRAT ÜZERİMİZE GELİYOR"

Bomba yüklü aracın üzerlerine gelmesi karşısında SDF militanlarına aracı füze ile vurması talimatı veriliyor. Füze ateşlendiği sırada France24 muhabirinin; "IŞİD'li intihar bombacısı son sürat bize doğru geliyor." açıklaması duyuluyor. Bu sözlerinin sonrasında bomba yüklü araç, fırlatılan bir füze ile vuruluyor. YPG'li teröristin iddiasına göre ateşlediği füze, bomba yüklü aracı isabetli bir atışla vurdu. Alevler içinde kalan aracın bir süre daha yolda ilerlediği görülüyor. Bu manzara sonrasında Suriye Demokratik Güçlerine bağlı militanların sevinç çığlıkları görüntülere yansıdı.


MUHABİR: BOMBA YÜKLÜ ARACI ANTİ TANK FÜZESİ VURDU

France24 muhabiri; "Bomba yüklü aracı koalisyon güçlerinin temin ettiği bir anti tank füzesi vurdu ve günü kurtardı." ifadelerini kullandı.

VİDEO FRANCE24'ÜN BELGESELİNİN BİR PARÇASI

Suriye'nin kuzey doğusunda şubat ayında çekilen bu görüntüler bir belgeselin parçası olarak Fransız kanalı France24 tarafından çekildi. Washington Post'a göre aynı belgeselde yer alan ve daha önce ortaya çıkan görüntülerde, Amerikan özel kuvvetlerine bağlı askerlerin IŞİD'in uçaksavar hedeflerini Amerikan hava kuvvetlerinin bombalaması için yerden işaretlediği yer almıştı.


SHADADİ ŞUBAT AYI İÇİNDE IŞİD'DEN GERİ ALINDI

Stratejik öneme sahip Shadadi kasabası iki yıl boyunca terör örgütü IŞİD'in kontrolündeydi. Batı destekli Suriye Demokratik Güçlerine bağlı militanlar şubat ayı içerisinde 5.000 kişilik bir kuvvetle saldırı başlatmış, 10 gün süren çatışmalar sonucunda Shadadi kasabası 19 Şubat'ta IŞİD'in elinden geri alınmıştı.

Bomba Yüklü Aracın Füze ile Vurulduğu Görüntüler Ortaya Çıktı

Son Dakika Dünya Bomba Yüklü Aracın Füze ile Vurulduğu Görüntüler Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • EMUNUL ISLAM : ADAMLARARIN ELINDE STINGIR FUZESI VAR YA OKDAR BAGLI BIR SILAHKI MERMISI BILE KENDINDEN BAHALI BU NASIL OLUYOR SARIRMIYORUM ABILERI VERIYOR SONRADA YEYIN BIRBIRINIZI DIYOR 0 1 Yanıtla

Advertisement