Brezilya'da kimyasal madde kazası: Dere beyaz köpükle kaplandı - Son Dakika
Dünya

Brezilya'da kimyasal madde kazası: Dere beyaz köpükle kaplandı

Brezilya'nın doğa manzarasıyla ünlü Serra Dona Francisca bölgesinde deterjan yapımında kullanılan sülfonik asit taşıyan bir kamyonun kaza yapması sonucu zehirli kimyasal madde yolun kenarındaki dereye döküldü. Dere beyaz köpükle kaplanırken yetkililer yerel acil durum ilan etti. Olaya müdahale eden ekipler, bölgede halkın tahliyesini gerçekleştirdi ve zehirli maddenin temizlenmesi için kriz ofisi kurdu.

31.01.2024 12:18  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya'nın doğa manzarasıyla ünlü ve turistik bölgelerinden biri olan Serra Dona Francisca'da deterjan yapımında kullanılan sülfonik asit taşıyan bir kamyon, kaza yaptı. Kamyonda yüklü olan zehirli kimyasal madde yol kenarındaki dereye döküldü. Dere beyaz köpükle kaplanırken yetkililer acil durum ilan etti ve bölge halkı tahliye edilmeye başlandı.

Brezilya'da Zehirli Kimyasal Madde Kazası: Dere Beyaz Köpükle Kaplandı

YEREL ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

29 Ocak günü yaşanan kazada, temizlik ürünleri ve deterjan yapımında kullanılan sülfonik asit taşıyan bir kamyon virajda kaza yaptı ve tüm zehirli kimyasal madde dereye ve yola döküldü. İhbar üzerine bölgeye gelen yetkililer, yerel acil durum ilan etti.

Brezilya'da Zehirli Kimyasal Madde Kazası: Dere Beyaz Köpükle Kaplandı

SU ARITMA TESİSİ ZEHİRLENMELERE KARŞI KAPATILDI

Bölge halkına içme suyu sağlayan ve derenin beslediği su arıtma tesisine su girişi kapatıldı. Zehirli kimyasal maddenin temizlenmesi için kriz ofisi kuran ekipler, bölgede halkını güvenlik maksatlı tahliye etti.

Brezilya\'da kimyasal madde kazası: Dere beyaz köpükle kaplandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Brezilya'da kimyasal madde kazası: Dere beyaz köpükle kaplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement