Bulgaristan'da Kritik Seçimler İçin Oy Verme İşlemi Başladı - Son Dakika
Dünya

Bulgaristan'da Kritik Seçimler İçin Oy Verme İşlemi Başladı

Bulgaristan\'da Kritik Seçimler İçin Oy Verme İşlemi Başladı

Bulgaristan'da merkez sağ partisi GERB ile Sosyalist Parti arasında büyük çekişmeye sahne olması beklenen bugünkü seçimler için oy verme işlemi başladı.

26.03.2017 14:04

Bulgaristan'da merkez sağ partisi GERB ile Sosyalist Parti arasında büyük çekişmeye sahne olması beklenen bugünkü seçimler için oy verme işlemi başladı.

Kritik seçimlerde yurt içi ve dışında toplamda 6,5 milyon Bulgar vatandaşı oy kullanma hakkına sahip.

Boiko Borisov'un liderliğini yaptığı merkez sağ partisi son anketlere göre oylarını artırarak rakibi Sosyalistlerin iki puan önünde bulunuyor.

Eski Başbakan Borisov'un kazanması halinde Bulgaristan'ı Avrupa Birliği ekseninde tutmaya devam edecek. Borisov, kamu harcamaları alanındaki sıkı politikasını da sürdürecek.

Büyük çıkış yakalayan Rusya yanlısı Sosyalist Parti lideri Kornelia Ninova ise emekli maaşlarına zam ile kamu harcamalarını artırmayı vadediyor. Ninova ayrıca Moskova'ya yönelik ambargolara veto koyacağı mesajını verdi.

Diğer yandan Bulgaristan Merkez Seçim Kurulu (ZİK), seçimlerde AB üyesi ülkeler dışında oy vereceklerin sandık başında Kiril alfabesiyle dilekçe doldurması şartını getirdi.

Tepkilere neden olan bu kararın Türkiye'de kullanılacak oy sayısını önemli oranda düşüreceği tahmin ediliyor

Auteur:

Tags: Gepost: 26 maart 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Bulgaristan'da Kritik Seçimler İçin Oy Verme İşlemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement