Bulgaristan'da Üç Gün Sürecek Hükümet Protestosu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bulgaristan'da Üç Gün Sürecek Hükümet Protestosu

16.09.2018 13:55

– Yurtdışında ikamet eden Bulgaristan vatandaşları, Bulgaristan Parlamentosu'nun önünde bir protesto gösterisi düzenledi.

– Yurtdışında ikamet eden Bulgaristan vatandaşları, Bulgaristan Parlamentosu'nun önünde bir protesto gösterisi düzenledi.

Protesto, yurtdışında ve ülkede yaşayan Bulgarların bir eylemi olarak ilan edilirken, "Parti ilişkilerine, yolsuzluğa ve imtiyazlara hayır" sloganları eşliğinde, hükümete isfita çağrısı yapıldı ve hükümet modelini değiştirek, ülkenin İsviçre gibi referandumlarla yönetilmesi talep edildi.

Protesto gösterilerin dünyanın çeşitli yerlerindeki Bulgarsitan konsolosluklarının önünde devam edeceğini ve üç gün süreceğini belirttiler. Fransa, Belçika, İtalya, İspanyai, Birleşik Krallık ve Hollanda'da gösteriler yapıldıktan sonra, Bulgar vatandaşları son olarak Brüksel'de yer alan Avrupa Konseyi Genel Merkezi'nde bir gösteri yapacaklar.

Protestolar, bir sosyal medya sitesinde yer alan, yaklaşık 34 bin Bulgar vatandaşının üye olduğu  "Borisov Katliamı ve hükümet mafyası karşıtı" bir grubun kapatılması sebebiyle başladı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Bulgaristan'da Üç Gün Sürecek Hükümet Protestosu - Son Dakika


Advertisement