Burkina Faso'da Türk Restoranına Terör Saldırısı - Son Dakika
Dünya

Burkina Faso'da Türk Restoranına Terör Saldırısı

Burkina Faso\'da Türk Restoranına Terör Saldırısı

Burkina Faso'nun Başkenti Vagadugu'da bir Türk restoranına yapılan saldırı sona erdi.

14.08.2017 18:13

Burkina Faso'nun Başkenti Vagadugu'da bir Türk restoranına yapılan saldırı sona erdi. Olayda 1'i Türk 18 kişi hayatını kaybetti. Yine aralarında 1'i Türk olmak üzere 8 kişi de yaralandı. Saldırının "Aziz İstanbul" adlı Türk restoranına ve "Bravia Otel"e düzenlendiği açıklandı.

Çeşitli sosyal medya hesaplarından yapılan yayınlarda, ölenler arasında, ABD, Kanada ve Ukrayna vatandaşlarının da bulunduğu belirtildi.

Teröristler gece boyunca güvenlik güçleriyle çatıştı. Daha önce 3 kişi oldukları açıklanan teröristlerin operasyon sonunda iki kişi oldukları belirlendi. İletişim bakanlığı yetkilileri 2 saldırganın da etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Les tirs ont repris de plus belle #ouagadougou pic.twitter.com/mk9bPxNDhO— MaCky (@ElHadjiMacky) August 13, 2017

Öte yandan Türk Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı. Bakanlığın mesajında "Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da dün gece meydana gelen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve bir vatandaşımızın da yaralanmasından ayrıca büyük üzüntü duyulmuştur. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Burkina Faso halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz. Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso'ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir." denildi.

Auteur:

Tags:Gepost: 14 augustus 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Burkina Faso'da Türk Restoranına Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement