Ciaran Fırtınası İngiltere'yi Vurdu: Elektriksiz Kalan Konutlar ve Okullar Tatil Edildi - Son Dakika
Dünya

Ciaran Fırtınası İngiltere'yi Vurdu: Elektriksiz Kalan Konutlar ve Okullar Tatil Edildi

Ciaran Fırtınası İngiltere\'yi Vurdu: Elektriksiz Kalan Konutlar ve Okullar Tatil Edildi

İngiltere'nin güney kesimlerinde etkili olan Ciaran Fırtınası, binlerce konutun elektriksiz kalmasına ve birçok okulun tatil edilmesine neden oldu. Fırtına nedeniyle Londra'da tren istasyonlarında gecikmeler yaşandı ve sokaklarda çeşitli hasarlar meydana geldi. Jersey'de ise evlerinin hasar görmesi üzerine yaklaşık 40 kişi tahliye edildi. Ülkenin ulusal meteoroloji servisi, Ciaran Fırtınası'nın yeni bir rekor kırarak en düşük deniz seviyesi basıncını kaydettiğini açıkladı.

03.11.2023 14:11

ÇEKİM TARİHİ: 2 Kasım 2023

1. Ciaran Fırtınası'ndan olumsuz etkilenen İngiltere'nin başkenti Londra'dan çeşitli sokak manzaraları

2. Londra'da fırtına nedeniyle geciken insanların bulunduğu tren istasyonlarının çeşitli görüntüleri

İngiltere'nin güney kesimlerindeki binlerce konut, Ciaran Fırtınası'nın Perşembe günü ülkeyi vurması nedeniyle elektriksiz kaldı.

İngiltere Elektrik Şebekeleri, enerji tedariğinin Devon ve Cornwall, Sussex, Surrey ve Channel Adaları'nda şiddetli rüzgar ve yağışlardan etkilendiğini söyledi.

Fırtınanın hayati tehlike oluşturabileceği uyarıları nedeniyle ülkenin güneyindeki 300'den fazla okulda eğitime ara verildi. Bazı okullar Cuma günü de kapalı kalacak.

Jersey'de yaklaşık 40 kişi evlerinin hasar görmesi üzerine tahliye edilirken, adada rüzgar hızı saatte 104 mil (yaklaşık 167 kilometre/saat) seviyesine ulaştı.

Jersey İtfaiye ve Kurtarma Servisi, "Hala çok sayıda çağrıyla ilgileniyoruz ve yol koşullarını değerlendirmek üzere ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz. Lütfen seyahatiniz zorunlu olmadıkça evinizde kalmaya devam edin" ifadelerine yer verdi.

İnternette yayımlanan fotoğraf ve videolarda fırtına nedeniyle devrilen ağaçların yolları kapattığı, çatıların uçtuğu ve camların kırıldığı görülüyor.

Ülkenin ulusal meteoroloji servisi Met Office'e göre Ciaran Fırtınası, Kasım ayında İngiltere ve Galler'de kaydedilen en düşük deniz seviyesi basıncı açısından yeni bir rekor kırdı.

İngiltere'nin bazı bölgelerinde rüzgar ve yağışlar için sarı kodlu hava uyarıları yapılırken, onlarca sel uyarısı da yayımlandı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Londra'dan bildiriyor.

(XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Ciaran Fırtınası İngiltere'yi Vurdu: Elektriksiz Kalan Konutlar ve Okullar Tatil Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement