Çin Cumhurbakanı Paris'te Protesto Edildi - Son Dakika
Dünya

Çin Cumhurbakanı Paris'te Protesto Edildi

Çin Cumhurbakanı Paris\'te Protesto Edildi

Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao'nun Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'i Ziyareti Nedeni İle Alınan Güvenlik Önlemlerinin Yoğunluğu Vatandaşları İsyan Ettirdi.

05.11.2010 17:38

ÇİN CUMHURBAKANI PARİS'TE PROTESTO EDİLDİ

Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao'nun Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'i ziyareti nedeni ile alınan güvenlik önlemlerinin yoğunluğu vatandaşları isyan ettirdi.

Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao'nun üç günlük resmi ziyaret protestolarla başladı. Bir grup Doğu Türkistanlı Uygur, Çin'deki insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için gösteri düzenledi. Bu sabah bir grup Çinli Aktivist ve sınır tanımayan gazeteci Nobel Bariş ödülü sahibi Çinli Yazar Liu Şiaobo'nun serbest bırakılmasını isteyen protestoda bulundu. Paris'te kırmızı halı ve Cumhuriyet Muhafızlarınca karşılanan Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao, Champs-Elysee yakınlarında ki Georges V Otelinde kalması nedeni ile Champs –Elysee 'de ki metro istasyonları güvenlik nedeni ile kapatıldı. Champs –Elysee 'de oturanlar ev işe giderken kimliklerini göstererek geçmek zorunda kaldığı için sıkıntı yaşadı.

Bugün öğleden sonra Nice geçen Çin Cumhurbaşkanı için yine maksimim güvenlik önlemleri alındı. 1500 polis görevlendirildi. Keskin nişancılar Cumhurbaşkanının güzerghında yerlerini aldı. Çin heyeti için Nice'de 200 oda ayırtıldığı öğrenildi.

Görüntü dökümü

Champs-Elysee güvenlik Gün içi protestolar Güvenlik önlemleri

Çin Cumhurbaşkanı ve Sarkozy

Haber: Gülten ÖZBEY - PARİS/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Çin Cumhurbakanı Paris'te Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement