Clinton ve Trump Son Kez 'Kozlarını Paylaştı' - Son Dakika
Dünya

Clinton ve Trump Son Kez 'Kozlarını Paylaştı'

Clinton ve Trump Son Kez \'Kozlarını Paylaştı\'

ABD başkanı olmak için 8 Kasım'da yarışacak olan Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump, geleneksel başkanlık münazarasının 3. ve sonuncusunda kozlarını paylaştılar.

20.10.2016 07:34

ABD başkanı olmak için 8 Kasım'da yarışacak olan Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump, geleneksel başkanlık münazarasının 3. ve sonuncusunda kozlarını paylaştılar.

Adaylar 90 dakikalık canlı yayında; 27 Eylül ve 10 Ekim'in ardından bir kez daha seçmenlere seslendiler ve soruları yanıtladı. İlk iki münazarada, Clinton kamuoyu tarafından daha ikna edici bulunmuş ve galip ilan edilmişti.

NTV'nin aktardığına göre, Irak'ın Musul kentinin Sünni ağırlıklı bir kent olduğunu söyleyen Clinton, DEAŞ'ın çıkarılmasının ardından ABD askerlerinin oraya giderek hakimiyet kurmayacaklarını söyledi.

'ABD MUSUL'U TERK ETMEYECEKTİ'

"ABD ya 2003 martında Irak'ı işgal etmeyecekti ya da işgal ettikten sonra oradan çıkmayacaktı" diyen Trump ise, "Musul ABD'nin elindeydi ve şimdi DEAŞ'a geçti. Bu, ABD orayı terk ettiği için oldu ve şimdi de İran orada daha etkin olacak" şeklinde konuştu. Tartışmanın dikkat çeken bölümlerinden biri, Trump'ın seçim sonuçlarını tanımayacağı yönündeki tavrı oldu.

ABD'de seçim sonuçları ve hile iddiaları tartışma konusu olur ancak Trump'ın bir adım ileriye giderek sonuçları kabul edip etmeme konusundaki çekinceli tavrı 'bir ilk' olarak yorumlandı. Bu, seçim sonuçlarıyla ilgili mahkeme süreci yaşanma ihtimalini akıllara getiriyor.

KAZANAN KİM?

Suriye meselesinde Clinton uçuşa yasak bölgenin altını çizerek bir kez daha "ABD askeleri oraya gitmeyecek" derken, Clinton'ın e-mail sakandalı ve Trump'ın kadınlarla ilgili sözleri de münazaranın konuları arasındaydı.

İlk yorumlar!İkisi de kazanamadı ama kaybetmediler de! olurken, Clinton kendinden emin tavrı dikkat çekti. Trump'ın da ilk iki tartışmaya oranla daha yüksek bir performans ortaya koyduğu yorumları yapıldı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Clinton ve Trump Son Kez 'Kozlarını Paylaştı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement