Denktaş Güney Krizini Yıllar Önce Öngörmüştü - Son Dakika
Dünya

Denktaş Güney Krizini Yıllar Önce Öngörmüştü

Denktaş Güney Krizini Yıllar Önce Öngörmüştü

Güney Kıbrıs'ın yaşadığı ekonomik kriz ve Avrupa Birliği'yle restleştiği bugünler, Rauf Raif Denktaş tarafından çok önceden görülmüştü.

28.03.2013 10:04  Güncelleme: 10:24

Güney Kıbrıs'ın yaşadığı ekonomik kriz ve Avrupa Birliği'yle restleştiği bugünler, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş tarafından çok önceden görülmüştü.

Birçok ülkenin yatırımlarını geri çekmeyi düşündüğü ülkenin bugünlere geleceği ile ilgili Rauf Raif Denktaş, 1990 yılında, katıldığı ilk 5 yıldızlı büyük yatırım olan Girne bölgesindeki Jasmine Court Hotel'in açılışında dile getirmişti. Rumlar'ın Avrupa Ekonomik Topluluğu'na tek taraflı yaptığı başvuruyu değerlendiren Denktaş, bugünleri öngörürcesine konuşmuştu. Türkiye Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in de yer aldığı açılışta Denktaş, bu ziyaretleri ve açılışı bir hayrın işareti olarak gördüğünü ifade etmişti. Aynı tarihlerde Güney'de de Avrupa Topluluğu'na girme girişimlerinin sürdüğünü belirten Denktaş, o gece şunları ifade etmişti:

"Ne mutlu bize ki mağaralarda 11 yıl, çadırlarda 11 yıl yollarda pusularda 11 yıl, yarın gelecek mi gelmeyecek mi 11 yıl, giden gelmedi yaz 11 yıl bunlar hep arkada kalmıştır. Gönülden bağlı olduğumuz anavatanımız sayesinde bu mutlu güne gelmiş bulunuyoruz. Bunu daha iyiye anavatan ile götürme kararlılığındayız. Tabiatı ile yeni başarılar yeni güzel günler getirecektir. Kenan Evren'in aramızda bulunuşu büyük bir olay ve manevi güçtür. Bu açılış da tesadüftür, Rumların ata binmesi de tesadüftür. Aynı zamana rast geldi. Şimdi bakalım bu at onları da bizi de nereye götürecek görelim."

Denktaş'ın bu konuşmasının üzerinden geçen 23 yılın ardından Rumlar'ın bindiği at onları krizin göbeğine getirdi. Denktaş'ın en büyük dileklerinden biri de "Allah'ım bana Türk askerinin bu adadan gittiğini gösterme" şeklindeydi.

İflas bayrağını çeken Rum Yönetimi, yanlış politika ve banka krizinin bedelini ödüyor. Zorlu koşulları kabul ederek Euro Grubu ile 10 milyar Euro'luk bir kredi anlaşmasına varan Güney Kıbrıs, Avrupa defterini sorgulamaya başladı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Denktaş Güney Krizini Yıllar Önce Öngörmüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement