Dışişleri Ateşkesi Olumlu Karşıladı, Tarafları Tahrik Edici Adımlardan Kaçınmaya Çağırdı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dışişleri Ateşkesi Olumlu Karşıladı, Tarafları Tahrik Edici Adımlardan Kaçınmaya Çağırdı

05.08.2014 12:34

Gazze ihtilafında 72 saatlik ateşkes ilanı Türkiye'de memnuniyetle karşılandı.

Gazze ihtilafında 72 saatlik ateşkes ilanı Türkiye'de memnuniyetle karşılandı. Dışişleri Bakanlığı, bu kritik süreçte hakim kılınacak sükunetin kapsamı müzakereler için gerekli zemini oluşturmasını dilediğini belirtirken " İsrail'i Gazze'ye yönelik operasyonlarını tümüyle durdurmaya ve tarafları bu süreçte ateşkesi bozacak tahrik edici adımlardan kaçınmaya çağırıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gazze'de kesintiye uğrayan ateşkesin Filistin heyetinin yapıcı tutumu sayesinde tekrar tesisi için Kahire'de yürütülen müzakerede Filistin heyetinin yapıcı tutumu bugün yerel saatle 08.00'den itibaren Gazze'de 72 saat süreyle ateşkes ilan edilmiş olmasını memnuniyetle karşılamaktayız" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada şöyle devam edildi:

"İsrail'i Gazze'ye yönelik operasyonlarını tümüyle durdurmaya ve tarafları bu süreçte ateşkesi bozacak tahrik edici adımlardan kaçınmaya çağırıyoruz. Bu kritik süreçte hakim kılınacak sükunetin Gazze'de sürdürülebilir bir ateşkesin tesisine yönelik kapsamlı müzakereler için gerekli zemini oluşturmasını diliyoruz."

-"TÜRKİYE, SÜRDÜRÜLEBİLİR ATEŞKES İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK"-

Dışişleri, "Bölgede sürdürülebilir bir ateşkesin, Gazze'ye yönelik kısıtlamaların kaldırılmasıyla mümkün olabileceğinin artık idrakına varılması gerekmektedir. Ülkemiz, sürdürülebilir bir ateşkesin temini için uluslararası ortaklarıyla yakın işbirliği ve eşgüdüm halinde çalışmaya devam edecektir" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Dışişleri Ateşkesi Olumlu Karşıladı, Tarafları Tahrik Edici Adımlardan Kaçınmaya Çağırdı - Son Dakika


Advertisement