Doğu Afrika'da Şiddetli Yağışlar Sonucu 29 Kişi Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Doğu Afrika'da Şiddetli Yağışlar Sonucu 29 Kişi Hayatını Kaybetti

Doğu Afrika\'da Şiddetli Yağışlar Sonucu 29 Kişi Hayatını Kaybetti
07.11.2023 11:28

Doğu Afrika ülkeleri Kenya ve Somali'de devam eden şiddetli yağışların neden olduğu sellerde 29 kişi hayatını kaybetti. Yağışlar ayrıca yerleşim bölgelerini etkileyerek binlerce insanın evini terk etmesine ve tarım arazilerinin zarar görmesine neden oldu. Kurtarma çalışmaları devam ederken, birçok kişiden hala haber alınamıyor.

Doğu Afrika ülkelerinden Kenya ve Somali'de devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 40 kişi hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinden (UNOCHA) yapılan açıklamada, Kenya ve Somali'deki sellerde ölü sayısının arttığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, iki ülkeyi etkileyen şiddetli yağışların neden olduğu sellerde 40 kişinin öldüğü kaydedildi.

Selden etkilenenlere yardım gönderildiği belirtilen açıklamada, Juba ve Şabel nehirlerinin taşma tehlikesine karşı bölge sakinlerine nehir kenarlarından uzak durmaları çağrısı yapıldığı bildirildi.

Yerleşim bölgelerinde hayatı olumsuz etkileyen yağış ve seller nedeniyle 100 binden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Yağışlardan binlerce çiftlik hayvanı ve tarım arazisi de olumsuz etkilendi.

Sellerden etkilenenleri arama kurtarma çalışmaları devam ederken, çok sayıda kişiden de haber alınamıyor.

Somali ve Kenya, iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkeler arasında yer alırken, kuraklık ve seller nedeniyle binlerce insan yerinden oluyor.

Kenya şiddetli yağışlar nedeniyle vatandaşlarına uyarı yapmıştı. Seller sonrası Somali'nin bazı bölgelerinde ise "acil durum" ilan edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Doğu Afrika'da Şiddetli Yağışlar Sonucu 29 Kişi Hayatını Kaybetti - Son Dakika


Advertisement