DSÖ, Gazze'ye tıbbi yardım malzemeleri göndermek için Mısır ile işbirliği yapacak - Son Dakika
Dünya

DSÖ, Gazze'ye tıbbi yardım malzemeleri göndermek için Mısır ile işbirliği yapacak

DSÖ, Gazze\'ye tıbbi yardım malzemeleri göndermek için Mısır ile işbirliği yapacak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom, işgal altındaki Gazze'ye gönderilmek üzere yola çıkan ve tıbbi malzeme taşıyan uçağın Refah Sınır Kapısı'na yakın Al Arish'e indiğini duyurdu. DSÖ, Mısır ve Filistin Kızılay Dernekleri ile çalışarak malzemelerin Gazze'ye ulaştırılmasını sağlayacak. Yardım malzemeleri arasında kalp ve hipertansiyon ilacı, travma ilacı ve temel sağlık malzemeleri bulunuyor.

14.10.2023 13:12  Güncelleme: 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom, işgal altındaki Gazze'ye gönderilmek üzere yola çıkan ve tıbbi malzeme taşıyan uçağın Refah Sınır Kapısı'na yakın Al Arish'e indiğini duyurdu. Genel Direktör Adhanom, kapının açıldığında yardım için hazır olduklarını vurguladı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom, işgal altındaki Gazze için hazırlanan tıbbi malzeme taşıyan uçağın bugün Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'na yakın Al Arish Havaalanı'na indiğini duyurdu. Tedros "Geçiş yoluyla insani erişim sağlanır sağlanmaz malzemeleri dağıtmaya hazırız" ifadelerini kullandı. Genel Direktör ayrıca yerinden edilmek istenen Filistinliler hakkında " İsrail'e 1.1 milyon kişiyi tahliye etme kararını yeniden gözden geçirmesi için çağrımızı sürdürüyoruz. Bu bir insanlık trajedisi olacaktır" çağrısını yeniledi.

300 BİN KİŞİNİN İHTİYAÇLARINI GİDERECEK

DSÖ, tıbbi yardımın içeriğinde 1200 hastaya yetecek kalp ve hipertansiyon ilacı bulunduğunu, diyabet ve solunum problemleri yaşayan 1500 hastayı tedavi etmeye yetecek kadar travma ilacı ve sağlık malzemesi olduğunu vurguladı. Ayrıca hamile kadınlar da dahil olmak üzere 300 bin kişinin ihtiyaçlarını karşılayacak temel sağlık malzemesinin yardımın içinde yer aldığı kaydedildi.

'REFAH SINIR KAPISININ MISIR TARAFI AÇIK'

DSÖ, malzemelerin Mısır üzerinden Gazze'ye ulaştırılmasını sağlamak üzere Mısır ve Filistin Kızılay Dernekleri ile çalışacağını belirtti. Açıklamada "DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus 9 Ekim'de DSÖ'nün sağlık ve diğer insani yardım malzemelerinin Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye ulaştırılmasını kolaylaştırma talebini kabul eden Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi ile bir araya geldi. Geçidin Mısır tarafı erişime açıkken, İsrail tarafı kapalı kalmaya devam ediyor" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya DSÖ, Gazze'ye tıbbi yardım malzemeleri göndermek için Mısır ile işbirliği yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement