(Düzeltme) Dünya Kalite Zirvesi Los Angeles'ta Yapıldı - Son Dakika
Dünya

(Düzeltme) Dünya Kalite Zirvesi Los Angeles'ta Yapıldı

(Düzeltme) Dünya Kalite Zirvesi Los Angeles\'ta Yapıldı

ABD'nin Los Angeles şehrinde düzenlenen "World Consumer Academy"de zirve kalite ödülleri sahiplerini buldu.

01.07.2012 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Los Angeles şehrinde düzenlenen "World Consumer Academy"de zirve kalite ödülleri sahiplerini buldu.

Geçtiğimiz Cuma günü dünyanın sinema sektöründe kalbinin attığı yer olarak bilinen Hollywood, California'da düzenlenen "World Consumer Academy" Dünya Kalite Zirvesi Fahri Ustaoğlu başkanlığında Türk ve Amerika iş dünyasını birleştirerek önemli bir adım atılmasını sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Fahri Ustaoğlu, "Türkiye bugün dünyanın bir ucuna, kaliteyi anlatmak üzere Türkiye'nin önemli iş dünyasının temsilcilerini bir araya getiriyor. Türkiye dünkü Türkiye değil, bugün vizyonuyla, misyonuyla, duruşuyla Türkiye bir başka yerde" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Los Angeles Ticaret Ataşesi Gürkan Süzer ise, "Burası Steve Jobs'ın memleketi, California ekonomisinin tarihinde Steve Jobs'ın çok önemli bir yeri var. Gazetecilerin pazar araştırması yaptınız mı sorusu üzerine onun sarf ettiği bir söz vardı: 'Ürünü çıkartırken, olmayan ürünün araştırması olmaz' diyor. Kalite artık çok değişti, tüketim eğilimleri çok değişti. Şirketler kalitelerini ve tüketim eğilimlerini çok iyi izleyip derleyip toparlaması lazım" dedi.

Sunumunu TRT'nin Eksi 10 programını sunan İrem Özel gerçekleştirdiği etkinlikte katılımcı ve konuşmacılar arasında Fox Group Entertainment başkan yardımcısı Jim Berwanger, Los Angeles'ta yaşayan dünyaca ünlü tasarımcı Emrah Yücel, ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Fadik Atasoy ve İrlanda asıllı sinema oyuncusu Claire Bermingham da yer aldı.

Türkiye ile ilgili olarak marka yönetiminin çok önemli olduğundan bahseden Jim Berwanger, "Ne yazık ki Türkiye ile ilgili ülkeyi güzel tanıtan, güzel anlatan ve iyi yönlerini anlatan filmler yapılmıyor. Türkiye çok güzel bir ülke ve çok beğeniyorum" dedi. Berwanger öncelikli olarak gitmek istedikleri ulaşmak istedikleri kitleyi tanımanın gerektiğini ve bunun çok önemli olduğunu belirtti.

Gala ve ödül törenini sunan Fadik Atasoy konuşmasında, "Çekeceğin filmde ne kadar ürün konumlandıracaksın, bu çok gerekli bir husus bence. Demi Moore'un oynadığı Hayalet diye bir film vardı ve o filmde bir ayakkabı markası kutusu içinden çıkan bir mektup. Sadece kutu ayakkabıda değil, o filmde görüldükten sonra iki hafta içinde o markanın satışları arttı. Bu kadar etkili olabiliyorsa bir ülkenin imajını artık nasıl gösterir onu düşünmek gerekir. Amerikalı şirketler için şuanda İstanbul dünyanın en üst noktası, herkes İstanbul'a gelip bir şey çekmek istiyor ve muhatap arıyor. Bizim için şu an önemli olan devletin desteği yerine Türk yapımcılarını onlarla bir araya getirmemiz gerek" dedi.

Türkiye'nin Los Angeles Ticaret Ataşesi Gürkan Süzer'in sorularını cevaplayan Türkiye Gazetesi Mali İşler Müdürü Ümit Künar, "Doğru habercilik ve bununla birlikte insanlara faydalı olanı ulaştırmak, onları doğru yönlendirmektir. Bu sene 43'ncü yılımızı kutluyoruz. Türkiye gazetesi sahibi değişmeyen tek gazetedir. Haber kaynağının güvenilirliği bizim için çok önemlidir. İHA ve dünyanın çeşitli yerlerinde çalışan elemanlarımız olmakla birlikte gerçekten orada güvenilir kaşesi imzası değerli olan insanlarla çalışmaktayız. Haberin güvenirliğini araştırmaktan ziyade haberi bize ulaştıranın güvenilirliğini araştırıyoruz" ifadeleriyle gazetenin yeniliklerinden bahsetti.

Gala ve ödül töreni bitiminde Türkiye'den özel olarak katılan Damat şarkısıyla ünlenen şarkıcı Ekin sahne aldı. World Consumer Academy tarafından ödüle layık görülen ve tüm davetlileri coşturan Ekin, "Bu akşam burada olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden iş adamlarını görmek gurur verici. Kalite her zaman çok önemli, biz de sanat olarak kaliteli bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sanatın olmadığı bir ülke çıplak bir ülkedir. Siz de bir sanat üretiyorsunuz." dedi.

THY'nin Batı Yakası Genel Müdürü katılımcı konuşmacı olarak katıldı. "World Consumer Academy" Dünya Kalite Zirvesi İHA'yı dünya çapındaki başarılarından dolayı ve Türkiye Gazetesi'nin 43 yıldır çizgisinden çıkmadığını vurgulayarak ödüllerini takdim etti. Aynı zamanda kişisel olarak ünlü oyuncu Fadik Atasoy World Consumer Academy adına başkan Fahri Ustaoğlu tarafından ödül aldı.

İstanbul Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk İHA'ya yaptığı açıklamada, "Kalite bir rekabet ve dışarıya açılma meselesi. Dünya ile olan ilişkilerimizin artmasına bağlı olarak Türkiye'de de her türlü üretimimizin kalitesinde ciddi bir artış başladı ve 1980'lerden sonra başlayan bir süreç, dünyada olmak istiyorsanız Amerika'da olmanız lazım. Los Angeles bu açıdan son derecede stratejik bir şehir" dedi.

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur da, "Bu tip organizasyonlar ülkemiz için çok önemli. Dünyanın dört bir yanında bu tip organizasyonlar var. Artık ülkemiz değişiyor. Ülkemiz geleceği çok aydınlık olan bir ülke. Geçmişimizi, genlerimizde olan kültürleri artık ortaya koyma zamanı geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu heyecanı artık herkes paylaşıyor. Dünyaya artık kendimizi doğru biçimde anlatmamız lazım. Türkiye'nin artık önü çok açık, dünya da bunun farkında. ve bunun farkında olması için de bu tip etkinlikleri çok önemsiyorum" şeklinde konuştu. - ANGELES

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya (Düzeltme) Dünya Kalite Zirvesi Los Angeles'ta Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı
    12:49 Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Sardes Antik Kenti içinde dedektörle arama yaptığı tespit edilen bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda 144 sikke ile 8 tarihi obje ele geçirildi. Jandarma tarafından yapılan işlemler devam ediyor.

  • Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak
    12:49 Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak

    Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christophe Lemoine, ülkesinin bu yıl Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) faaliyetlerine 30 milyon avro katkı sağlayacağını bildirdi. Fransa, İsrail makamlarının UNRWA'nın Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım ulaştırmasını yasaklamasını eleştirerek, bölgede açlıktan ölen siviller olduğuna dikkat çekti ve İsrail'in bu kararını gözden geçirmesini istedi. Fransa'nın UNRWA'ya yapacağı katkılarla, Ajans'ın görevlerini yerine getirdiğine dair koşulların oluştuğunu vurgulayan Lemoine, BMGK'nın 2728 sayılı kararının uygulanmasını talep etti.

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    12:31 Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 15'inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik, AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde yürütülüyor.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti
    12:01 İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına öldürülen gazeteci sayısı ise 137 oldu.

  • İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya geçişini kısıtlıyor
    11:57 İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya geçişini kısıtlıyor

    İsrail, ramazan ayının üçüncü cumasında da Batı Şeria'daki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için Kudüs'e geçişinde kısıtlamalarını uygularken, çok sayıda kişinin geçişine izin vermedi. İsrail güçleri, kontrol noktalarında kimlik kontrolü yaparak geçmek isteyen Filistinlilere engel oldu. Özel izinleri olan bazı Filistinlilerin de Kudüs'e girişi engellendi. İsrail'in bu kısıtlamaları, Filistinlilerin Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engellemek için yapıldığı düşünülüyor.


Advertisement