Erdoğan'dan Netanyahu'ya Uyarı: "Hesabını İyi Yap" - Son Dakika
Dünya

Erdoğan'dan Netanyahu'ya Uyarı: "Hesabını İyi Yap"

Erdoğan\'dan Netanyahu\'ya Uyarı: "Hesabını İyi Yap"

Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Kahire'den seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda 2008 yılında değiliz.2012 yılındayız."

18.11.2012 15:03

Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Kahire'den seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda 2008 yılında değiliz. 2012 yılındayız. Bilesin ki 2012'nin şartları 2008'in şartları gibi değildir. Hesabını iyi yap" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mısır'daki temasları kapsamında Türk-Mısır İş Forumu toplantısına katıldı. Mısır Başbakanı Hişam Kandil ile birlikte toplantıya katılan Başbakan Erdoğan, Mısır ve Türk işadamlarına hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında Gazze konusuna değinen Başbakan Erdoğan, Mısır'ın yanı başında Gazze'ye bomba yağdırıldığını, Mısır Başbakanı Hişam Kandil'in Gazze'ye gittiğini ve bu açıdan kendisini kutladığını söyledi. Hişam Kandil'e Gazze'yi sorduğunu söyleyen Erdoğan, "Keşke birlikte olabilseydik. İnşallah o da olur" dedi.

İSRAİL'İN CİBİLLİYETİNDE VAR

İsrail'in Gazze'den kendisine atılan roketleri bahane etmeye devam ettiğini belirten Erdoğan, "3 tane ölüsünü 300 gösteriyor, 3000 gösteriyor. Ama öbür tarafta 50 Filistinliyi 5 gösteriyor. 500-600 tane yaralıyı hiç sayıyor ve yerle yeksan edilen Gazzeliyi görmezden geliyor. Bu maalesef İsrail'in karakteristik yapısıdır, cibilliyetinde vardır. Her zaman bunu böyle yapmıştır, her zaman. Aynını bize yapmadı mı? Uluslararası sularda insani yardım taşıyan Gazze'ye, insani yardım taşıyan tüm 30'u aşkın ulustan insanın bulunduğu o gemiyi vurmadılar mı? 9 tane şehidimi olmadı mı? Oldu. Sadece bir Furkan yavrumuzun vücudundan 5 tane mermi çıktı ve yakın mesafeden atılmış. Bu mermilerden bir tanesi bizzat adli morg tespiti olarak gördüm, iki kaşının arasına sıkılmış bir mermiydi. Bunu yapan kim? İsrail. İsrail budur. İsrail çocuklara acımaz. İşte dün İsmail Haniye kardeşimizin kucağındaki yavruyu gördünüz. Onlar 9 aylık yavruları vuracak kadar acımasızdır" dedi.

DAVOS'TA ŞİMON PERES'E SÖYLEMİŞTİM

"Cumhurbaşkanlarına malum Davos'ta söylemiştim. Siz çocukları öldürmeyi gayet iyi bilirsiniz. Siz orantısız güç kullanmayı gayet iyi bilirsiniz. Çünkü sizde adalet diye bir şey yoktur, insaf diye bir şey yoktur. Siz zulmederek, ezerek yükselmeyi hep kendinize ideal edinmişsinizdir. Şimdi bunu periyodik olarak yapıyorlar. Bakın 2008 seçimleri öncesinde yaptılar. Bin 500 o zaman Gazze'de şehit vardı, 5 bin yaralı vardı. Şimdi yine seçim yaklaştı, seçim öncesi yine aynı provayı yapıyorlar"

NETANYAHU'YA "HESABINI İYİ YAP"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya seslenen Başbakan Erdoğan, "Fakat ben buradan Netanyahu'ya sesleniyorum. Şu anda 2008 yılında değiliz. 2012 yılındayız. Bilesin ki 2012'nin şartları 2008'in şartları gibi değildir. Hesabını iyi yap. Ben Sayın Obama'ya da söyledim, Sayın Putin'e de söyledim. Kendilerine özellikle de ifade ettim. Gelin fazla vakit kaybetmeden süratle şu ateşkesi ilan edelim, şu iş durdurulsun. Fakat dün yine devam etti. Siz İsrail tarafını ikna edin, biz de Hamas'la görüşelim, Mısırlı kardeşlerimizle görüşelim, şu işi biran önce yoluna koyalım. Dün gördüğünüz gibi başbakanlık binasını, hükümet etme binasını da vurdular, yerle bir ettiler. Siyasi liderler vurulmaya başlandı. Bunun üzerinde duruluyor. Eğer dürüstlerse, samimi iseler, o zaman egemen güçlerin yapması gereken bir şey var" dedi. - KAHİRE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Erdoğan'dan Netanyahu'ya Uyarı: 'Hesabını İyi Yap' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement