Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Lübnan'da Temaslarda Bulundu - Son Dakika
Dünya

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Lübnan'da Temaslarda Bulundu

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Lübnan\'da Temaslarda Bulundu

Resmi temaslarda bulunmak üzere Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gelen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Lübnanlı yetkililerle, özellikle Suriye'deki durum olmak üzere bölgesel gelişmeler hakkında konuştu.

26.11.2012 19:27

Resmi temaslarda bulunmak üzere Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gelen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Lübnanlı yetkililerle, özellikle Suriye'deki durum olmak üzere bölgesel gelişmeler hakkında konuştu.

Sarkisyan, 3 gün sürecek resmi ziyareti kapsamında Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Parlamento Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Necip Mikati ile görüşecek.

Lübnanlı mevkidaşı Süleyman'ın, ülkede ve Orta Doğu'da barış ve düzenin teşvik edilmesi yönündeki çabalarını öven Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Lübnan'ın güvenliğinin de bölgedeki durumla bağlantılı olduğunu vurguladı. Süleyman'la görüşmelerinin "verimli" geçtiğini söyleyen Sarkisyan, toplantıda, iki ülke arasındaki bağların güçlendirilmesi konusunu ele aldıklarını ifade etti. Şam'daki duruma da dikkat çeken Sarkisyan, Suriye halkı adına endişe duyduğunu belirterek, ülkesinin "vahşete ve kan dökülmesine" karşı olduğunu kaydetti.

Sarkisyan, BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi'nin Suriye'de düzeni sağlama hedefine işaret ederek, "Suriye krizi yalnızca diyalogla çözülebilir" dedi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman ise, Sarkisyan ile görüşmelerinde Arap dünyasındaki gelişmeler hakkında konuştuklarını söyleyerek, Arap-İsrailli arasındaki anlaşmazlığa da çabucak bir çözüm bulunmasının önemini vurguladı.

İki lider, görüşmelerinin ardından birkaç anlaşmaya imza attı. Daha sonra Başbakan Necip Mikati ile bir araya gelen Sarkisyan, çift yönlü ve bölgesel konuları ele aldı.

Sarkisyan yarın da Berri tarafından Batı Bekaa'da onuruna verilecek, 14 Mart ve 8 Mart koalisyonlarından meclis üyelerinin de bulunacağı öğlen yemeğine katılacak. - BEYRUT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Lübnan'da Temaslarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement