Ermenistan'da İsyan Devam Ediyor! Sarkisyan Karşıtı Protestolarda Gözaltı - Son Dakika
Dünya
BBC

Ermenistan'da İsyan Devam Ediyor! Sarkisyan Karşıtı Protestolarda Gözaltı

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da polis, eski Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ın başbakan olmasına karşı çıkan protestocuları gözaltına aldı.

19.04.2018 12:11  Güncelleme: 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistan'da parlamentonun eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın başbakanlığını onaylamasına tepki gösteren muhalifler, protestoların 7. gününde yine sokaklarda. Perşembe günü de yüzlerce gösterici, başkent Erivan'daki hükümet binalarının girişini engelledi. Erivan'da polis Sarkisyan karşıtlarını gözaltına almaya başladı. Parlamentonun eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın başbakanlığını onaylamasına tepki gösteren muhalifler, hükümet binalarına girişi engelleyince polis ses bombasıyla müdahale etti.

''SARKİSYAN BAŞBAKAN OLMASIN''

Fransız haber ajansı AFP, polisin protestoculara ses bombasıyla müdahele ettiğini, onlarca kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Muhalif lider Nikol Paşinyan'ın çağrısıyla bir haftadır sokaklarda olan muhaliflerin sloganı, "Sarkisyan Başbakan Olmasın"dı.

''ÜLKEDE BARIŞÇIL KADİFE DEVRİM BAŞLADI''

Parlamento, protestolara rağmen Salı günü Sarkisyan'ın başbakanlığını onaylamıştı. Muhalif lider Paşinyan, Erivan'da yaptığı konuşmada "Ülkede barışçıl kadife devrim başladı" dedi.

Ermenistan'da İsyan Devam Ediyor! Sarkisyan Karşıtı Protestolarda Gözaltı

POLİS SES BOMBASI İLE MÜDAHALE ETTİ

40 bine yakın kişi karara tepki göstermek için sokaklara çıktı. Çarşamba günü ise bu sayı 3 katına çıktı. Polis, dikenli telleri aşarak parlamento binasına girmeye çalışan protestoculara ses bombasıyla müdahale etti. Ülkenin ikinci büyük şehri Gümrü ve üçüncü büyük şehri Vanadzor'da da eylemciler sokaklara döküldü.

SARKİSYAN 2008 YILINDA CUMHURBAŞKANI SEÇİLMİŞTİ

Devlet başkanlığı için azami süre olan iki dönemi tamamladıktan sonra istifa eden Sarkisyan, iktidar partisi tarafından başbakanlığa aday gösterilmişti. Sarkisyan'ın adaylığı sırasında Ermenistan Anayasası'nda değişiklikler yapılmış ve geniş yürütme yetkileri başbakana devredilmişti.

Ermenistan'da İsyan Devam Ediyor! Sarkisyan Karşıtı Protestolarda Gözaltı
Ermenistan\'da İsyan Devam Ediyor! Sarkisyan Karşıtı Protestolarda Gözaltı
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Ermenistan'da İsyan Devam Ediyor! Sarkisyan Karşıtı Protestolarda Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement