Eski NSA Çalışanı, ABD Tarihinin En Büyük Veri Hırsızlığını İtiraf Etti - Son Dakika
Dünya

Eski NSA Çalışanı, ABD Tarihinin En Büyük Veri Hırsızlığını İtiraf Etti

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın sözleşmeli eski çalışanı, 20 yıl boyunca ABD hükümetinden gizli veriler çaldığını itiraf etti.

04.01.2018 15:46  Güncelleme: 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın sözleşmeli bir eski çalışanı, 20 yıl boyunca ABD hükümetinden gizli verileri çaldığını itiraf etti.

TARİHİN EN BÜYÜK HIRSIZLIĞI

SBS News'de yer alan bir habere göre, federal mahkeme kayıtlarında Şubat'tan beri yargılanmakta olan eski ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) çalışanı Harold Martin, 22 Ocak'ta gerçekleşecek duruşmasında ulusal savunma bilgileri çaldığını itiraf edecek. Habere göre, bu ABD hükümetinden tarih boyunca çalınmış en büyük veri olabilir.

VERİLERİN EVİNDE DEPOLAMIŞ

Savcılar Martin'in ABD istihbaratından 20 yıl boyunca hayli önemli gizli hükümet bilgilerini çaldığını ve bu gizli bilgileri Glen Burnie, Maryland'deki evinde biriktirdiğini saptadı. ABD tarihindeki en büyük veri hırsızlığı olabileceğini belirten yetkililer Martin'in evinde 50 terabayt büyüklükte gizli hükümet verisi ele geçirdi.

VERİLERLE NE YAPTIĞI BELİRSİZ

Hükümet Martin'in çalınan veriyle bir işlem yapıp yapmadığına dair herhangi bir bilgi vermedi.

PEK ÇOK BENZER VAKA YAŞANDI

NSA son yıllarda birçok kez veri ihlali yaşanan bir kurum olarak basında yer aldı.

Aralık ayında eski NSA çalışanı Nghia Hoang Pho yasadışı şekilde kurum dışına veri çıkardığını itiraf etmiş, daha sonra Rus hackerlar Pho'nun bilgisayarını çalmıştı.

Martin Ağustos 2016'da tutuklandığında, şu anda sürgünde yaşayan ve NSA'nın tüm dünyada yasadışı dinlemeler yaptığını kamuoyuna duyurarak tanınan eski NSA çalışanı Edward Snowden'ın da bir süre çalıştığı Booz Allen Hamilton Holding Corp tarafından istihdam edilmekteydi.

Eski NSA Çalışanı, ABD Tarihinin En Büyük Veri Hırsızlığını İtiraf Etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Eski NSA Çalışanı, ABD Tarihinin En Büyük Veri Hırsızlığını İtiraf Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • TÜRKİYE YE SATTI: TÜRKİYE YE GETİRİN TÜM BİLGİKLERİNİZİ 3 1 Yanıtla Ahmet Kaya: Elin gavuru kendi ulkesinin sirrini Turkiye'ye getirirki ancak bizim fetoculer yurt disina gotururler. 0 2
  • TÜRKİYE YE SATTI: TÜM BİLDİKLERİNİZİ TÜRKİYE YE GETİRİN 2 1 Yanıtla
  • ELMA ŞEKERİ: TÜM BİLDİKLERİNİZİ ELMA ŞEKERİ KARŞILIGINDA TÜRKİYE YE GETİREBİLİRSİNİZ! HACKTEYLER! TEY TEY SU DA VAR 2 0 Yanıtla

Advertisement