Ezan'dan Rahatsız Olan Şahıs, Ezan Sesini Kornayla Susturmaya Çalıştı - Son Dakika
Dünya

Ezan'dan Rahatsız Olan Şahıs, Ezan Sesini Kornayla Susturmaya Çalıştı

Kıbrıs'ta okunan ezandan rahatsız olan şahıs, aracının kornasına basarak ezan sesini susturmaya çalıştı. O anlar kameraya anbean yansıdı.

25.03.2015 10:35  Güncelleme: 16:16

Kıbrıs'ın Mağusa kentinde okunan ezandan rahatsız olan bir şahıs, aracının kornasına basarak ezan sesini susturmaya çalıştı. Şahsın, daha sonra özür dilediği öğrenildi.

SOSYAL MEDYA SES GETİRDİ

Gazimağusa'da okunan ezandan rahatsız olan bir şahıs, aracının kornasına basarak ezan sesini susturmaya çalıştı. Olayın videoya çekilerek sosyal medyada paylaşılması sonrasında ses getirmesinin ardından, İHA'nın ulaştığı Şeyh Nazım tarikatı bölge sorumlusu Yakup Şen, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

"ŞİDDET İLE DEĞİL SEVGİ İLE KARŞILIK VERDİK"

Olayın gerçekleştiği Kutup Osman Türbesi'nde cemaat namazlarını Din İşleri Başkanlığı'ndan izin alarak kıldıklarını ve türbede ses sisteminin olmaması nedeniyle ezanı eski usulle okuduklarını söyleyen Şen, ezandan rahatsız olduğu belirtilen kişinin sürekli tepki gösterdiğini ifade etti. "Biz Kıbrıslı Müslümanlar olarak arkadaşın davranışına şiddetle değil, sevgi ile karşılık verdik" diyen Şen, tepkiyi gösteren kişinin daha sonra gelerek cemaatten özür dilediğini dile getirdi.

KUTUP OSMAN TÜRBESİ

Mağusa surları dışında Namık Kemal Lisesi yanında yer alan Kutup Osman Türbesi, Halvetiye Tarikatı'nın Kıbrıs'taki kurucusu Kutup Osman Fazlullah Efendiye aittir. Kutup Osman, Halvetiye Tarikatı mensuplarından Şeyh Fazlullah Efendi'nin oğlu olup Bulgaristan'ın Şumnu kasabasında doğmuştur. Ulema sınıfından olup ilahiyatın muğlak yönlerini çözmeye yarayacak birçok eserleri vardır.

Devrin padişahı olan IV. Mehmet kendisine sarayda imamlık ve eğitmenlik görevleri vermiştir. İftiraya uğrayarak 1690 yılında Mağusa'ya sürgüne gönderilmiş, bir yıl sonra da burada vefat etmiştir. Zamanla izi kaybolmaya yüz tutan türbesi Elhaç Seyid Mehmet Ağa tarafından 1824 yılında yeni baştan inşa ettirilerek türbenin yanına bir mescit ile tarikat mensuplarının ikameti için de bazı odalar eklenmiştir.

Ezan\'dan Rahatsız Olan Şahıs, Ezan Sesini Kornayla Susturmaya Çalıştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ezan'dan Rahatsız Olan Şahıs, Ezan Sesini Kornayla Susturmaya Çalıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (66)

  • erkek: Ezana kurban olasın, şaşırmış... 575 2 Yanıtla
  • hakan ökten: peygamberımızın karukaturunu cızenı gecenlerde cızdıler bunuda ben cızsem nasıl olur sızce 16 11 Yanıtla
  • acar zorlu: YÜCE RABBİM KAHHAR İSMİNLE TEZ ZAMANDA KAHREDERSİN İNŞAALLAH ( amin ) 24 2 Yanıtla
  • deli dumrul: Bir alevi olarak bunu yapanlardan tiksindim igrendim nefret ettim....ezani muhammedi hazmedemeyen cibliyetsiz nursuz kafir adam inancın yoksa bari inana bari saygın olsun... 22 2 Yanıtla
  • Azad: Bu ulke islam ulkesidir sehid kanlariyla sulanmistir. Ezanlar asla susmayacak. Kendılerını tek partı dönemındekı kemalıst rezımde Görenler yanılıyorlar. Bırdaha asla ızın verilmeyrcek. Beğenmeyenler def olup gıdebılırler. Elın Oglu hındıstanda ınege bile dokundurmuyor sa bu ulkenin semalarinda Allah u ekber ebediyete kadar yankılanacaktur. 17 6 Yanıtla
  • Muhtar: Ezan rahatsiz ediyorsa eger önce bir kan tahlili yaptirip sonrada ait oldugu rum tarafina gecsin !! 22 1 Yanıtla
  • CHPLİYAH: Ya helal olsun adama AK sesini kısmış, 4 19 Yanıtla
  • mmc: Kornacı dallamaya ısıdla bı randovu ayarlasa bırı 20 2 Yanıtla
  • zaman yolcusu: bu yorumların içinde kulaklarını koparırız asarız keseriz derisini yüzeriz diyen müslümanlar var demekki islam dediğiniz şey tam da bu asmak kesmek derisini yüzmek...siz öyle diyorsaniz doğrudur sonuçta müslüman sizlersiniz.böyle konusup islamin ne demek olduğunu anlattiğiniz için teşekkür ederiz. 8 13 Yanıtla
  • batmanlı: Muslumanlara soylemesı gereken ALLAH hıdayet versın demek.ınsan ne yaparsa kendıne yapar. 20 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement