Fas ve İsrail doğal kaynaklar ve çevre konusunda işbirliği geliştirmeyi ele aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fas ve İsrail doğal kaynaklar ve çevre konusunda işbirliği geliştirmeyi ele aldı

Fas ve İsrail doğal kaynaklar ve çevre konusunda işbirliği geliştirmeyi ele aldı
25.06.2023 12:35

Fas Enerji Dönüşümü Bakanı Leyla Binali ile İsrail Çevre Koruma Bakanı Idit Silman, doğal kaynaklar ve çevre konusunda işbirliğini geliştirmenin yollarını ele aldı. İki ülke arasındaki görüşmede sürdürülebilir kalkınma, doğal kaynaklar ve çevre koruma alanlarında işbirliği geliştirme yolları ele alındı. İsrail ve Fas, 2000 yılında askıya alınan diplomatik ilişkilerin 10 Aralık 2020'de yeniden başlatıldığını duyurmuştu.

Fas Enerji Dönüşümü Bakanı Leyla Binali ile İsrail Çevre Koruma Bakanı Idit Silman, doğal kaynaklar ve çevre konusunda işbirliğini geliştirmenin yollarını ele aldı.

Fas'taki İsrail irtibat ofisinden yapılan açıklamaya göre, Silman, Fas'a düzenlediği ziyaret çerçevesinde Binali ile bir araya geldi.

Görüşmede, sürdürülebilir kalkınma, doğal kaynaklar ve çevre koruma alanlarında iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmenin yolları ele alındı.

İsrail Çevre Koruma Bakanı Silman ayrıca başkent Rabat'ta bir sinagogu ziyaret etti.

Fas-İsrail ilişkileri

İsrail ve Fas, 2000 yılında askıya alınan diplomatik ilişkilerin 10 Aralık 2020'de yeniden başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail ve ABD'li heyetin 22 Aralık 2020'de Rabat'a yaptığı ziyarette; Fas, İsrail ve ABD arasında ortak bir bildiri imzalanmıştı.

Fas, bu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Sudan'dan sonra İsrail ile normalleşmeye giden dördüncü Arap ülkesi olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Fas ve İsrail doğal kaynaklar ve çevre konusunda işbirliği geliştirmeyi ele aldı - Son Dakika


Advertisement