Ft: Erdoğan, Ülkenin En Güçlü "Modern" Lideri Olarak Konumunu Sağlamlaştırdı - Son Dakika
Dünya

Ft: Erdoğan, Ülkenin En Güçlü "Modern" Lideri Olarak Konumunu Sağlamlaştırdı

Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını üstlenmesi, Financial Times gazetesinde Erdoğan için "ülkenin en güçlü modern lideri olarak konumunu sağlamlaştırdı" sözleriyle yorumlandı.

29.08.2014 12:35

Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını üstlenmesi, Financial Times gazetesinde Erdoğan için "ülkenin en güçlü modern lideri olarak konumunu sağlamlaştırdı" sözleriyle yorumlandı. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını üstlenmesinin, muhaliflerde, "giderek artan otoriter bir yönetimin habercisi olduğu" korkusuna neden olduğunu yazan gazete, Erdoğan'ın yemin törenine dek başbakan olarak görev sürdürmesine yönelik eleştirilere de yer veriyor.

İngiliz gazetesi, Erdoğan'ın yemin töreninin Türkiye'de görülmemiş bir görkem ile gerçekleştirildiğini anlattığı haberinde "Türk bayrağını sallayan kalabalıklar, Erdoğan'ın aracının geçeceği yolunun iki tarafında dizildi, atlı muhafızlar ona eşlik etti, tüm dünyadan liderleri törene davet edildi ancak Batı'daki geleneksel müttefikler, genel olarak Afrika, Orta Asya ve Orta Avrupa'ya göre daha düşük düzeyde temsil edildi" diye yazıyor.

Haberde "ABD ve AB son bir yılda Türkiye'de medya gelen gelişmelere ilişkin kaygıyı dile getirmişlerdi, Sayın Erdoğan'ın Twitter'e erişimi yasaklama ve darbe girişimi olarak nitelediği yolsuzluk soruşturmasını rayından çıkarma çabaları dahil" deniliyor.

Erdoğan'ın yaptığı konuşmada "uzlaştırıcı" bir ton kullandığını, selefi Abdullah Gül'ü övdüğünü de anlatan FT, haberinde muhaliflerinin ise Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını üstlenmesinin"giderek artan otoriter bir yönetimin habercisi olmasından korkuttuklarını" belirtiyor.

Muhalefetin Erdoğan'ın yemin törenine kadar başbakanlık görevini sürdürmesine gösterdiği tepkiler de yansıtılıyor ve Erdoğan'ın "anayasayı ihlal ettiği" savlarına dikkat çekiliyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Ft: Erdoğan, Ülkenin En Güçlü 'Modern' Lideri Olarak Konumunu Sağlamlaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement