Gaziantep Katliamı, Merkel'i Derinden Sarstı - Son Dakika
Dünya

Gaziantep Katliamı, Merkel'i Derinden Sarstı

Gaziantep Katliamı, Merkel\'i Derinden Sarstı

HÜKÜMET sözcüsü Steffen Seibert, Merkel'in AB yetkilileriyle bu yıl ziyaret ettiği Gaziantep'teki insanlara yakın bağlar hissettiğini vurguladı.

22.08.2016 15:37

HÜKÜMET sözcüsü Steffen Seibert, Merkel'in AB yetkilileriyle bu yıl ziyaret ettiği Gaziantep'teki insanlara yakın bağlar hissettiğini vurguladı. Hükümet sözcüsü Seibert şöyle dedi:

"Hükümetin bu korkunç saldırıdan duyduğu derin üzüntüyü bir kez daha vurgulamak istiyorum. Başbakan, nisan ayında AB temsilcileriyle bir mülteci tesisini açmak için Gaziantep'i ziyaret etmişti. Şimdi terörün vurduğu Gaziantep'teki insanlarla Başbakan yakın bağ içinde hissediyor kendini. İnsanların eğlendiği, bu mutlu düğünün ortasına bombalı saldırıdan daha korkunç bir şey düşünülemez. Öldürülenler arasında çok sayıda çocuk ve genç var. Eğer intihar saldırganının bir çocuk olduğu doğrulanırsa, bu, teröristlerin insanlara nasıl kastettiğinin yeni bir delili olur. Terörizme karşı mücadelede Almanya ve Türkiye sıkı sıkıya yan yanadır."

MİT SORUSUNU GERİ ÇEVİRDİ

Hükümet sözcüsü Seibert, Türk istihbaratı MİT'in Almanya'daki çalışmaları üzerine gelen soruları ise, hükümetin istihbaratla ilgili konularda parlamentonun yetkili organlarına bilgi verdiği, bunun kamuoyuyla paylaşmadığı uygulamasını hatırlatarak, geri çevirdi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Gaziantep Katliamı, Merkel'i Derinden Sarstı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement