Genç Kızın Midesinden 1 Kg Saç Kitlesi Çıktı - Son Dakika
Dünya

Genç Kızın Midesinden 1 Kg Saç Kitlesi Çıktı

Şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen kızı acilen ameliyat eden doktorlar, kızın midesinden çıkanları görünce şaşkınlık yaşadılar.

20.04.2016 08:26  Güncelleme: 10:54

Hindistan'da yemek yiyemeyen, zar zor yürüyen 17 yaşındaki genç kızın midesinden 1 kiloluk saç kütlesi çıkarıldı. İsmi sadece Komal olarak açıklanan genç kız, geçtiğimiz cumartesi günü Hindistan'ın Pune şehrinde bulunan Shree Hastanesi'ne karın ağrısı şikayetiyle başvurdu. İştahını tamamen kaybeden kız takatsizlikten ötürü adım atmakta zorlanıyordu.

5 YILDAN BERİ KENDİ SAÇLARINI YEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Doktorlar, Komal'ın 'saç yolma hastalığı' geçmişine sahip olduğunu öğrendi. Genç kızın beş yıldan fazla bir süredir kendi saçlarını yolarak yediği ortaya çıktı. O kadar fazla saç yutmuş ki artık her yemek yedikten sonra kusar hale gelmişti. Kızlarının bu garip rahatsızlığından habersiz olan anne ve babası, neden yemek yiyemediğini ve yedikten sonra neden kustuğunu öğrenmek üzere kızlarını çeşitli doktorlara götürmüşlerdi. Fakat her seferinde genç kızın probleminin 'kadın hastalıkları' ile ilgili olduğu söylenip ağrı kesici bir ilaç yazılarak evine yollanmıştı.

GENÇ KIZA 'RAPUNZEL SENDROMU' TEŞHİSİ KONDU

En sonunda Komal, şiddetli karın ağrısı şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı. Tarama sonuçları genç kızın midesinde 1 kiloluk saç kütlesini ortaya çıkardı. Komal'a doktorları 'Rapunzel Sendromu' (Midede saç/kıl kütlesi bulunması) teşhisi koydu. Nadir görülen bu rahatsızlığın, günümüze kadar tıp literatüründe 120 vakadan daha az kaydı bulunuyor. Doktorlar, Rapunzel Sendromu'ndan genellikle genç kadınların etkilendiğini açıkladı.

TARAMA SONUÇLARINA BAKAN DOKTORLAR ÖNCE TÜMÖR SANDI

Doktorlar, genç kızı acil olarak ameliyata aldı ve midesindeki 17 santim genişliğindeki koca saç kütlesini çıkardı. Ameliyatı gerçekleştiren cerrah Dr. Shreehari Dhole-Patil, "Komal bize babasıyla birlikte geldi. Son üç yıldır sürekli şekilde mide ağrıları çektiğini, bu ağrıların sebebi hakkında bir fikri olmadığını söyledi. Mide ve bağırsaklarında tarama testleri yaptık. Testler sonucunda ilk başta, 17'ye 14 cm boyutlarında bir tümöre rastladığımızı düşündük. Ameliyata aldığımız genç kızın midesinden yaklaşık bir buçuk saat sonucunda saç topağını çıkardık. Kızın sağlık durumu iyi." sözleriyle durumu özetledi.

12 YAŞINDAN BERİ SAÇLARINI YEDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Ameliyattan sonra Dr. Dhole-Patil, genç kıza şikayetlerinin ne olduğunu sorunca, Komal 12 yaşından beri kendi saçlarını yolarak yuttuğunu itiraf etti. Hatta televizyon izlerken bile gizli gizli kendi saçlarını çiğnediğini açıkladı.

"TESTLERE ve İLAÇLARA 20 BİN LİRA PARA HARCADIM"

Kızın babası; "Son üç senedir kızımın jinekolojik problemleri olduğunu sanıyordum çünkü doktorlar böyle söylüyordu. Farklı testlere ve ilaçlara yaklaşık 20.000 TL para harcadım. Lakin hiçbir doktor kızımın midesinde bulunan saç kütlesini fark edemedi. Kızımın rahatsızlığını öğrenince başta şok yaşadım ama iyi olduğunu öğrendiğim için rahatladım." sözleriyle duygularını ifade etti.

Baba ayrıca kızını bir psikiyatriste götüreceğini ve tuhaf alışkanlığını aşmasında ona profesyonel yardım temin edeceğini sözlerine ekledi.



Genç Kızın Midesinden 1 Kg Saç Kitlesi Çıktı

Son Dakika Dünya Genç Kızın Midesinden 1 Kg Saç Kitlesi Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • rte: sofraya kebab gelmisti,yemekten vaz gectim,simdi lavoboda ögürüyorum. 8 2 Yanıtla

Advertisement