Gül, Gürcistan'da Kahramanlar Anıtı'na Çelenk Bıraktı - Son Dakika
Dünya

Gül, Gürcistan'da Kahramanlar Anıtı'na Çelenk Bıraktı

Gül, Gürcistan\'da Kahramanlar Anıtı\'na Çelenk Bıraktı

Gürcistan’da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan üçlü zirvesine katılmak üzere ülkeye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretinin son gününde Kahramanlar Anıtı’na çelenk bıraktı.

07.05.2014 12:38

Gürcistan'da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan üçlü zirvesine katılmak üzere ülkeye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretinin son gününde Kahramanlar Anıtı'na çelenk bıraktı.

2010 yılında dönemin cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili tarafından açılışı yapılan Kahramanlar Anıtı'nda Gürcistan'ın bağımsızlığı için ölen 3 bin 500 Gürcü ve 1918 yılında Kızıl Ordu tarafından öldürülen askeri öğrenciler ile 2008 yılında çıkan Rusya-Gürcistan savaşında ölen askeri personellerin isimleri yer alıyor. Tören öncesi Gürcistan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Lasha Abashidze tarafından karşılanan Gül, tören mangasından geçerek saygı duruşunda bulundu. Törende Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da yer aldı.

Gürcistan ziyareti kapsamında yapılan üçlü zirveye katılan Cumhurbaşkanı Gül'ün bugün akşam saatlerinde yurda dönmesi bekleniyor. - TİFLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Gül, Gürcistan'da Kahramanlar Anıtı'na Çelenk Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement