Heyelan İki Köyü Yuttu: 60 Ölü - Son Dakika
Dünya

Heyelan İki Köyü Yuttu: 60 Ölü

Heyelan İki Köyü Yuttu: 60 Ölü

Papua Yeni Gine'de meydana gelen toprak kayması sonucu en az 60 kişi öldü.

25.01.2012 14:37  Güncelleme: 15:24

Ülkenin güneyinde bulunan dağlık bölgede gece oluşan heyelanın iki köyü tamamen yuttuğu ifade edilirken, Başbakan Peter O'Neill felaket bölgesine gitti.

Yerel basın, en az 40 kişinin cesetlerine ulaşıldığını ve en az 20 kişinin toprak altında olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

Ulusal Afet Merkezi Başkanı Martin Mosi, can kayıplarının yüksek olduğunu ve kesin ölü sayısının henüz kesinleşmediğini söyledi. Yetkili, bölgede çok sayıda küçük köy bulunduğunu hatırlatarak, ölü sayısının artmasından kaygı duyduklarını dile getirdi.

Heyelan bölgesinin çok yakınında yer alan likit doğal gaz tesislerinin yapımının heyelandan etkilenip etkilenmediği henüz bilinmiyor. ExxonMobil tarafından yürütülen 16,8 milyar dolarlık projenin 2014 yılında hizmete girmesi bekleniyordu.

Pasifik Okyanus'unda yer alan Papua Yeni Gine Güneybatı Pasifik'te, Avustralya kıtasının kuzeyinde ve ekvatorun güneyinde, 0°-10° güney enlemleri ve 130°-150° doğu boylamları arasında yer alıyoru, Yeni Gine Adasının doğu yarısı, Bismarck Takımadası ve birçok bitişik ada gruplarını içine alan bağımsız bir ülke. Ülkenin batı kısmı ise Endonezya'ya bağlı ülkenin güneyinde Avustralya bulunuyor.

YENİ GİNE

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Heyelan İki Köyü Yuttu: 60 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement