Hızı 108 kilometreyi bulan Chanthu Tayfunu için yetkililer alarm verdi - Son Dakika
Dünya

Hızı 108 kilometreyi bulan Chanthu Tayfunu için yetkililer alarm verdi

Pasifik Okyanusu'nda ortaya çıkan ve Hızı 108 kilometreyi bulan Chanthu Tayfunu, Japonya'ya doğru ilerliyor. Gücünü artırarak ilerleyen tayfunun Okinawa eyaletine bağlı Sakişima ve Yaeyama bölgelerine yaklaştığı kaydedilirken, Japonya Meteoroloji Ajansı halka yaşadıkları bölgede bulunan daha sağlam binalara sığınmaları ve pencerelerden uzak durmaları çağrısında bulundu.

12.09.2021 10:54  Güncelleme: 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Chanthu Tayfunu'nun Japonya'ya doğru ilerlediği bilgisini paylaşarak şiddetli yağmur ve rüzgar uyarısında bulundu.

Saatteki hızı 108 kilometreyi bulan tayfunun, ülkenin güneybatısındaki Okinawa eyaletine bağlı Sakişima ve Yaeyama bölgelerine yaklaştığı kaydedildi.

SAĞLAM BİNALARA SIĞININ ÇAĞRISI

JMA, halka yaşadıkları bölgede bulunan daha sağlam binalara sığınmaları ve pencerelerden uzak durmaları çağrısı yapıldı. Tahminlere göre, tayfunun yarına kadar Okinawa'nın bazı bölgelerine şiddetli yağmur bırakması bekleniyor.

TAYFUN KUZEYE DOĞRU YÖNELECEK

Okinawa sonrası tayfunun gücünü artırıp kuzeye yöneleceği ve Doğu Çin Denizi'ni aşarak Japonya'nın Kyuşu bölgesini etkisi altına alacağı bildirildi.

Hızı 108 kilometreyi bulan Chanthu Tayfunu için yetkililer alarm verdi

Son Dakika Dünya Hızı 108 kilometreyi bulan Chanthu Tayfunu için yetkililer alarm verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • OĞUZ İÇEN : Rahat olun Türkiye var gereken zarar karşılanıp borçlar ödenir 16 10 Yanıtla

Advertisement