İngiltere'de Elmas Yılı Coşkusu - Son Dakika
Dünya

İngiltere'de Elmas Yılı Coşkusu

İngiltere\'de Elmas Yılı Coşkusu

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in tahta çıkışının 60'ıncı yıldönümü Birleşik Krallık'da dört gün boyunca süren törenlerle kutlanıyor.

03.06.2012 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in tahta çıkışının 60'ıncı yıldönümü Birleşik Krallık'da dört gün boyunca süren törenlerle kutlanıyor.

Bu yıl Kraliçe'nin tahta çıkışının yıldönümü 'Elmas Yılı' (Diamond Jubilee) olarak kutlanırken, tüm Birleşik Krallık Britanya bayrakları ile donatıldı.Ülkede iki gün resmi tatil ilan edilirken Prens William ile Kate Middleton'nın geçen yıl yapılan düğün törenlerinden sonra İngiltere, en görkemli kutlamalara ev sahipliği yapacak.

Kutlamaların ilki Kraliçe 2. Elizabeth ve eşi Prens Philip'in Derby kentinde katılacağı Epsom at yarışları oldu.

NEHİR TRAFİĞE KAPATILDI

3 Haziran Pazar günü ise Kraliyet Deniz Kuvvetleri'ne bağlı bine yakın gemi, bot ve filo kraliçe şerefine Thames Nehri'nde resmi geçit töreni gerçekleştirdi. Geçit töreni dolayısıyla Thames Nehri bir gün süreyle geçiş trafiğine kapatıldı. Londra Ulaşım Müdürlüğü, Londra merkezindeki çok sayıda yolun trafiğe kapatılacağından başkentte yaşayanları özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

4 BİN FENER ALAYI, 300 AÇIK HAVA PARTİSİ

15 bine yakın eksta polis memurunun görev yapacağı kutlamaların en görkemlisi Buckingham Sarayı önündeki düzenlenecek açık hava konseri olacak. Önceden yapılan oylama ile belirlenen 10 bin talihlinin izleyebileceği konserde aralarında Robbie Williams, Tom Jones, Elton John ve Kylie Minogue'nun da bulunduğu çok sayıda ünlü isim sahne alacak. BBC'nin düzenlediği Jubilee konserinde Paul Mc Courtney sahne alırken aynı gece 4 binden fazla fener Kraliçe'nin tahta çıkışınının 60'ıncı yılı şerefine İngiltere ve dünyanın çeşitli yerlerinde yakılacak.

Ayrıca Britanya genelinde çok sayıda açık hava partisi ve Hyde Park'da festival organize edilecek.

Kutlamalar 5 Haziran'da Kraliçe'nin Buckingham Sarayı'ndaki balkonunundan halkı selamlaması ve Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin gösteri uçuşlarının ardından sona erecek.

Birleşik Krallık tarihinde Kraliçe Viktoria'dan sonra tahtta çıkışının 60'ıncı yılını kutlayan ilk kraliçe 2'nci Elizabeth oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İngiltere'de Elmas Yılı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement