İngiltere, İran Büyükelçiliğini Yeniden Açacak - Son Dakika
Dünya

İngiltere, İran Büyükelçiliğini Yeniden Açacak

Tahran’da, protestocuların 2011 yılında İngiltere Büyükelçiliği’ne saldırması sonucu kapatılan İngiliz Büyükelçiliği yeniden açılıyor.

17.06.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tahran'da, protestocuların 2011 yılında İngiltere Büyükelçiliği'ne saldırması sonucu kapatılan İngiliz Büyükelçiliği yeniden açılıyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı Wiliam Hague, "Tahran'daki Büyükelçiliğimizin açılması için koşulların doğru olduğuna karar verdim" şeklinde İngiltere Parlamentosu'na yazılı bir açıklama yaptı. Avam Kamarasında konuşan Hague, " İran'a karşı izlediğimiz politikada herhangi bir yumuşama olmayacak. Nükleer müzakerelerden olumlu sonuç almak için İran'la doğru iletişimi kurmamız gerekli. Tahran'da bir büyükelçiliğimiz olması gerektiği konusunda hiçbir zaman şüphem olmadı. İran'ın dışa dönük politikalarını her zaman destekleyeceğiz" dedi. Hague, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Javad Zarif'le konu hakkında konuştuklarını da bildirdi.

İngiltere'nin büyükelçilik açıklaması, müttefiki ABD'nin İran'la, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı birlikte ortak bir askeri operasyon düzenleyebileceğini açıklaması üzerine geldi.

İngiltere'nin İran Büyükelçiliği, 2011 yılında Tahran'da düzenlenen protestolarda çıkan şiddet olaylarından ötürü kapatıldı. İran'ın başkenti Tahran'da protestolar esnasında göstericiler, büyükelçiliğe saldırmıştı. Göstericiler büyükelçilik binasına taşlar ve sopalarla saldırmış ve bina önünde İngiltere Bayrağını yakmışlardı. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İngiltere, İran Büyükelçiliğini Yeniden Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement