Irak'tan Türkiye'ye Sert Uyarı! - Son Dakika
Son Dakika Logo

Irak'tan Türkiye'ye Sert Uyarı!

Irak\'tan Türkiye\'ye Sert Uyarı!
24.04.2012 01:55  Güncelleme: 09:52

Başbakan Erdoğan'ın Maliki'ye verdiği sert cevap Irak'ı kızdırdı.

Irak Dışişleri Bakanlığı resmi web sitesinde yayınlanan habere göre dün sabah saatlerinde Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yunus Demirer, Irak Dışişleri Bakan Vekili Lebid Abbavi tarafından bakanlık makamına çağırıldı.

Gerçekleşen görüşmede Abbavi Irak hükümetinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ile ilgili yaptığı son açıklamalara tepkili olduğunu bildirdi.

Abbavi, "Bu tür açıklamaları Irak'ın içişlerine karışmak olarak görüyoruz ve Irak egemenliğine dokunan bu tür açıklamaların durdurulacağını ümit ediyoruz" dedi. İki ülke arasındaki dostluk ve yardımlaşma ilişkilerini daha da güçlendirmek için bu tür davranışlar yerine diplomatik yollarla görüş bildirmenin daha yararlı olacağını ifade eden Abbavi, Irak'ın Türkiye ile ilişkilerini güçlü tutma niyetinde olduğunu da dile getirdi.

Haber bakanlık sitesinde Arapça ve İngilizce yayınlandı.

ERDOĞAN MALİKİ'Yİ BENCİLLİKLE SUÇLAMIŞTI

Önceki perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşı Nuri el-Maliki'yi "bencil" tutumuyla Şii, Sünni ve Kürtler arasındaki anlaşmazlıkları ateşlediği gerekçesiyle eleştirmişti.

Maliki de Erdoğan'a cuma günü, Türkiye'nin "düşmanca bir devlete dönüştüğünü, Irak'ın içişlerine karıştığını ve bölgesel egemenlik kurmak istediğini" söyleyerek yanıt vermişti.

Son olarak Başbakan Erdoğan cumartesi açıklamasında, "Eğer Sayın Maliki'ye cevap verirsek, ona şov yapma imkanı vermiş oluruz" demişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Irak'tan Türkiye'ye Sert Uyarı! - Son Dakika


Advertisement