İsrail: "Erdoğan'ın Hamas Algısı Hatalı" - Son Dakika
Dünya

İsrail: "Erdoğan'ın Hamas Algısı Hatalı"

İsrail: "Erdoğan\'ın Hamas Algısı Hatalı"

İsrail Adalet Bakanı Livni, Başbakan Erdoğan'ın Filistinlilere birlik çağrısına sert sözlerle yanıt verdi.

19.05.2013 10:42  Güncelleme: 10:45

İsrail Adalet Bakanı Livni, Başbakan Erdoğan'ın Filistinlilere birlik çağrısına değinirken Erdoğan'ın Hamas'ı "olumlu" bir biçimde gördüğünü ancak bu algının "doğru olmadığını" öne sürdü İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail-Filistin barış süreci için El Fethi ve Hamas'ın barışmasının şart olduğu yönündeki açıklamasına ilişkin Erdoğan'ın Hamas algısının hatalı olduğunu öne sürdü.

Eski Dışişleri Bakanlarından Livni, İsrail Ordu Radyosu ile yaptığı mülakat sırasında Başbakan Erdoğan'ın Filistinlilere yönelik birlik çağrısına değinirken İsrail'in Hamas ile bir barış anlaşmasına varması olasılığının bulunmadığını söyledi.

Barış görüşmelerinden de sorumlu olan Livni, Erdoğan'ın Hamas'ı "olumlu bir biçimde" gördüğünü ve bu tutumun yeni olmadığını söyledi.

"Bu algı, doğru değil" diyen Livni, "Hamas, İsrail'in varlığını tanımayan İslamcı bir ideolojiyi temsil ediyor" ifadelerini de kullandı.

Bu arada, Livni, Jerusalem Post gazetesince yayınlanan açıklamaları sırasında önümüzdeki günlerde İsrail'i yeniden ziyaret edecek ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin barış sürecini yeniden canlandırmaya kararlı olduğunu belirterek "ABD, müzakereleri gerçekleştirmek istediği zaman elbette ki olumlu bir şey çünkü bu çıkarlarımızı yansıtıyor" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya İsrail: 'Erdoğan'ın Hamas Algısı Hatalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement