İsrail Eski Ankara Büyükelçisi Liel Pek İyimser Değil - Son Dakika
Dünya

İsrail Eski Ankara Büyükelçisi Liel Pek İyimser Değil

İsrail Eski Ankara Büyükelçisi Liel Pek İyimser Değil

Büyükelçi Alon Liel, İsrail ile Filistinliler arasında anlamlı bir ilerleme olmadıkça Türkiye-İsrail barışma sürecine ilişkin fazla bir beklentisinin olmadığını belirtti İsrail'in eski Ankara Büyükelçisi Alon Liel, İsrail ile Filistinliler...

26.03.2013 10:30

Büyükelçi Alon Liel, İsrail ile Filistinliler arasında anlamlı bir ilerleme olmadıkça Türkiye-İsrail barışma sürecine ilişkin fazla bir beklentisinin olmadığını belirtti İsrail'in eski Ankara Büyükelçisi Alon Liel, İsrail ile Filistinliler arasında "anlamlı" bir ilerleme olmadıkça "Obama'nın zaferi" olarak nitelediği Türkiye-İsrail barışması konusunda "düşük beklentileri"nin olduğunu söyledi.

Türkiye-İsrail ilişkilerinde yaşanan son gelişmeleri Deutsche Welle'e değerlendiren Alon Liel, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın barışmasını "Obama'nın zaferi" olarak niteledi.

Türkiye uzmanı olarak tanınan Liel, İsrail ile Filistinler arasında anlamlı ilerlemenin sağlanıncaya dek Türkiye-İsrail barışma süreci konusunda "düşük beklentileri"nin olduğunu ifade etti.

-"SORUNLARIN ANA NEDENLERİNDEN BİRİ AKP'NİN GETİRDİĞİ SİYASİ DEĞİŞİKLİKLER"

Türkiye ile İsrail arasındaki sorunların "ana nedenlerinden birinin" Türkiye'de son 10 yıldır "AKP tarafından getirilen siyasi değişiklikler" olduğunu öne süren Liel, "Türkiye, bugün farklı bir Türkiye. İslami eğilimli AKP hükümeti ile atmosfer değişti" görüşünü dile getirdikten sonra "AKP'nin (İsrail'e) mesajı "Filistinliler ile barış yapın, barışa doğru ilerleyin' idi" değerlendirmesinde bulundu.

Buna karşın Liel, Türkiye ve İsrail'in, Esad sonrası Suriye için "ortak hedefleri"nin olduğunu da vurguladı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya İsrail Eski Ankara Büyükelçisi Liel Pek İyimser Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement