İsrail, Gazze'ye yönelik kara harekatını geciktirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail, Gazze'ye yönelik kara harekatını geciktirdi

İsrail, Gazze\'ye yönelik kara harekatını geciktirdi
23.10.2023 23:45

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, çeşitli stratejik ve taktiksel nedenlerden dolayı Gazze'ye yönelik kara harekatının geciktiğini açıkladı. Hagari, Hamas'ın hava sisteminde görev alan komutanlardan 5'inin öldürüldüğünü ve tanksavar füze sistemi komutanı İbrahim es-Sahar'ın da öldürüldüğünü belirtti. İsrail ordu radyosu ise ABD kuvvetlerinin bölgeye takviye gelene kadar kara harekatını ertelediklerini duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'ye yönelik kara harekatının, çeşitli stratejik ve taktiksel nedenlerden dolayı geciktiğini söyledi.

Hagari'nin yaptığı açıklamalar, İsrail devlet televizyonu KAN'da yayımlandı.

Hagari, 7 Ekim'den bu yana, "İsrail'e dönük saldırılarda büyük rol oynayan" Hamas'ın hava sisteminde görev alan komutanlardan 5'inin öldürüldüğünü iddia etti.

Sözcü, İsrail ordusunun, İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) ve Askeri İstihbarat Dairesinin (AMAN) talimatıyla, Hamas'a bağlı Kuzey Tümeni'ndeki tanksavar füze sistemi komutanı İbrahim es-Sahar'ı da öldürdüğünü söyledi.

Gazze'ye yönelik kara harekatıyla ilgili Hagari, "Biz tabi ki hazırız ama çeşitli stratejik ve taktiksel nedenler var. Biz Orta Doğu'nun tamamına bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail ordu radyosu bugün, Tel Aviv'in bölgeye takviye ABD kuvvetleri gelene kadar Gazze Şeridi'ne yönelik "kara savaşını ertelemeye" karar verdiğini bildirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İsrail, Gazze'ye yönelik kara harekatını geciktirdi - Son Dakika


Advertisement