İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinli tutuklunun evini yıktı - Son Dakika
Dünya

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinli tutuklunun evini yıktı

İsrail güçleri Batı Şeria\'da Filistinli tutuklunun evini yıktı

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli tutuklu İslam el-Feruh'un evini yıktı. İsrail ordusuna bağlı bir birim, Ramallah'ta Feruh'un ailesinin yaşadığı evin altına patlayıcı yerleştirdi. Olaylarda 16 Filistinli yaralanırken, onlarca kişi de gazdan etkilendi. İsrail makamları, 2023 başından mayıs sonuna kadar işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 104 yapıyı 'ruhsatsız' olduğu gerekçesiyle yıktı.

08.06.2023 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli tutuklu İslam el-Feruh'un evini yıktı.

İsrail ordusuna bağlı bir birim, Ramallah'ta Feruh'un ailesinin yaşadığı evin altına patlayıcı yerleştirdi. Patlama 4 katlı binanın ikinci katına kadar etkisini gösterdi.

İsrail askerleri, yıkıma tepki gösteren bölge sakini Filistin gençlere gerçek ve plastik mermi ile müdahale ederken, Filistinliler taş atarak karşılık verdi.

İsrail güçlerinin müdahalesinde, olayları yerinde takip eden iki gazeteci dahil 16 Filistinli yaralandı; onlarcası atılan gazdan etkilendi.

Filistinli gazetecilerden biri başına isabet eden plastik mermiyle ağır yaralanırken, diğer gazeteci gerçek mermiyle orta derecede yaralandı.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından hazırlanan rapora göre, İsrail makamları 2023 başından mayıs sonuna kadar işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 104 yapıyı "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

İsrail güçleri, saldırı düzenlemekle suçladığı Filistinlileri, gözaltı ve hapsin yanı sıra evlerini yıkarak da cezalandırılıyor.

Filistinli İslam el-Feruh, Batı Kudüs'te iki ayrı noktadaki otobüs durakları yakınında bombalı saldırı düzenleme suçlamasıyla 27 Aralık 2022'de gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinli tutuklunun evini yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement