İsrail, Suriye'yi Vurdu - Son Dakika
Dünya

İsrail, Suriye'yi Vurdu

39 yıldan bu yana bölgedeki sessizlik dün bozuldu. İsrail Suriye'yi topa tuttu.

11.11.2012 15:24  Güncelleme: 15:41

Suriye'de devam eden çatışmalarda, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ne de havan mermileri düşmesi sonrasında dün İsrail Suriye'ye 'uyarı ateşi' açtı.

AP'nin son dakika olarak duyurduğu haber sonrası açıklama yapan İsrail Başbakanı Netenyahu, "Saldırılara karşı sert ve saldırganca yanıt vermeyi sürdüreceğiz." dedi.

1973'TEN SONRA ÇIKAN İLK ÇATIŞMA

Dün yaşanan çatışma, 1973'ten bu yana İsrail ile Suriye arasında yaşanan ilk sıçak çatışma oldu. İsrail ve Suriye 1973 yılına dek uzanan ihtilaf nedeniyle fiilen savaş halinde bulunuyorlar. 1974 yıllında iki ülke arasında yapılan güvenlik anlaşmasıyla oluşturulan tampon bölge BM güçlerince denetleniyor.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Bakanlar Kurulu'nda yaptığı açıklamada, Suriye ile sınırda cereyan eden olayları yakından takip ettiklerini ve herhangi bir gelişme için hazır olduklarını kaydetti.

Associated Press haber ajansının son dakika ile duyurduğu haber, Ortadoğu'da büyük yankı buldu.

GAZZE'YE SERT AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'den İsrail'in güneyine yapılan roket saldırılarına ilişkin olarak, "Saldırılara karşı sert ve saldırganca yanıt vermeyi sürdüreceğiz." dedi.

Saldırılar karşısında İsrail'in sessiz kalmayacağını ifade eden Netanyahu, "Dünya şunu anlamalıdır ki İsrail, saldırılar karşısında sessiz kalmayacaktır. Hazırlıklıyız ve çok yoğun bir saldırıyla mukabele ederiz" diye konuştu.

EHUD BARAK DAHA ÖNCE UYARMIŞTI

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, yaşanan olaylardan sonra Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada, "hiç bir bombanın düşmeyeceği konusunda teminat verebilir miyim? Veremem. Eğer bombalama olursa, karşılık vereceğiz" demişti.

İsrail, Suriye\'yi Vurdu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya İsrail, Suriye'yi Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement