Kırmızı Bülten Kararı İsrail'de Anında Yankılandı - Son Dakika
Dünya

Kırmızı Bülten Kararı İsrail'de Anında Yankılandı

Mavi Marmara baskınına ilişkin dönemin 4 İsrailli komutanına, İstanbul'daki davada Interpol'den kırmızı bülten talep etmesi İsrail'de yankılandı.

26.05.2014 17:09  Güncelleme: 17:45

10 Türk'ün ölümüne yol açan Mavi Marmara baskınına ilişkin dönemin dört İsrailli komutanın gıyabında yargılandığı, İstanbul'daki davada mahkemenin, duruşmalara gelmeyen komutanların yakalanmaları ve tutuklanmaları için İnterpol'den "kırmızı bülten" talep edilmesi yönündeki kararı anında İsrail'de yankılandı.

JERUSALEM POST, KARARI YAYINLADI

Jerusalem Post, "Türk mahkemesi, İnterpol'dan İsrail Silahlı Kuvvetleri eski Genelkurmay Başkanı Aşkenazi ve üç komutanın daha tutuklanmasını istedi" başlıklı haberinde mahkemenin İnterpol'dan söz konusu eski komutanlar ile ilgili "kırmızı bülten" çıkarılmasını talep etmeye karar verdiğini anlatıyor.

"DAVANIN, BARIŞMA ÇABALARI ÇERÇEVESİNDE KALKACAĞINA İNANILIYORDU"

Türk savcılarının dört komutan hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezasını istediklerinin anımsatıldığı haberde "Ancak uluslararası davaların, Türkiye ile İsrail arasında devam eden barışma çabaları çerçevesinde kalkacağına inanılıyordu" deniliyor.

Kırmızı Bülten Kararı İsrail\'de Anında Yankılandı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Kırmızı Bülten Kararı İsrail'de Anında Yankılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Mete: Yav he he..İnterpolde sizin demenizle hemen çıkarırdı kırmızı bülteni.. 4 6 Yanıtla
  • arıcı: bu tarihe geçecek bir karardır beklemek lazım yaşasın TÜRKİYE CUMHURİYETİ. 5 2 Yanıtla
    murat: 9 ölüylemi yaşayacak türkiye cumhuriyeti. aynı şeyi türkiye başka bir devlete yapabilirmi. türkiye g.doguya gelip bize karşı bizim topraklarımızda propaganda yapıyorsunuz diye 10 yabancı uyruklu vatandaşı öldürebilirmi. 0 0
  • MERDOĞLU: MACERAMI ARIYORSUNUZ. AKILLI OLUN O ZAMNDA BELLİYDİ BÖYLE OLACAĞI. BAŞINIZI ASLANIN AĞZINA SOKUP BENİ KURTARIN DİYORSUNUZ. HERKES GEÇİM DERDİNDE AKILLI OLUNUZ. BAŞIMIZA BİR ÇORAP ÖRÜYORLAR. AKLIMA 1960 YILINDAKİ ARAP İSRAİL SAVAŞI GELDİ NASIR O ZAMAN ÇOK CELALLENDİ SONRA EPEY TOPRAK KAYBETTİLER. BİRDAHA SESLERİ ÇIKMIYOR. ACABA BİZİDE BU GİRDABA ÇEKENLERMİ VAR. AKILLI POLİTİKA HERŞEYİ ÇÖZER ŞİDDET SAVAŞ FELAKETTİR. 2 3 Yanıtla
  • RABİA: it ürer kervan yürür 1 1 Yanıtla

Advertisement