İşte Elektronik Kelepçeli Baybaşin - Son Dakika
Dünya

İşte Elektronik Kelepçeli Baybaşin

İşte Elektronik Kelepçeli Baybaşin

Uyuşturucu Kaçakçılığı Dendiğinde İlk Akla Gelen Ailelerden Baybaşin Ailesinden Abdullah Baybaşin, Londra'da Elektronik Kelepçe ile Görüntülendi.

06.11.2010 13:01

Uyuşturucu kaçakçılığı dendiğinde ilk akla gelen ailelerden Baybaşin ailesinden Abdullah Baybaşin, Londra'da elektronik kelepçe ile görüntülendi. 2450 gün Londra'da en azılı mahkumların yattığı Belmarsh Cezaevi'nde kaldıktan sonra 21 Ekim'de Woolwich Asliye Ceza Mahkemesi'nde delil yetersizliğinden davası düşen Abdullah Baybaşin (49) , 2 Kasım'da tahliye olmasının ardından ceaevinde karşılaştığı kötü muameleyi ileri sürerek İngiliz Adalet Bakanlığı'na karşı açtığı mahkemeye gitmeden kazandı.

Sanık durumuna düşen İngiliz Adalet Bakanlığı, pazartesi sabahı davanın görülmesi beklenen Yüksek Mahkeme'de basına verilmek üzere resmi biz özür yayınlamayı ve Abdullah Baybaşin'e 20 bin sterlin vermeyi kabul etti. İlk defa 1996 yılında geldiği İngiltere'de İçişleri Bakanlığı tarafından 'En Tehlikeli Adamö ilan edilen Abdullah Baybaşin, muhacerat kontrolü yapan UK Border Agency tarafından hala tehlikeli görülüyor, bu nedenle de koluna tıkalmış elektronik kelepçe ile dolaşıyor.Böylece Abdullah Baybaşin, Asil Nadir'den sonra elektronik kelepçe ile dolaşan ikinci Türk oldu.

"Beni en tehlikeli adam görüyorlar. Oysa bu tekerlekli sandalye ile ben nasıl tehlikeli olabilirim" diyerek kolundaki elektrenik kelepçeyi gittiği lokantada DHA muhabirine gösteren Abdullah Baybaşin, 14 yıldır yaşadığı İngiltere'de daha fazla kalamayacağını ve Kurban Bayramı'nda Türkiye'de annesinin yanında olacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İşte Elektronik Kelepçeli Baybaşin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement